Γραφείο OEΥ Τόκιο: Διαδικασία εισόδου στην Ιαπωνία για επιχειρηματίες

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο σε ενημερωτικό δελτίο με ημερομηνία 21-4-2022 περιγράφει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες προκειμένου να εισέλθουν στην Ιαπωνία.

Αναλυτικά το ενημερωτικό δελτίο 

H διαδικασία έκδοσης βίζας για επιχειρηματίες που θέλουν να έρθουν στην Ιαπωνία για επαγγελματικούς λόγους έχει ως εξής:

1) Ο οργανισμός υποδοχής που θα εδρεύει στην Ιαπωνία (π.χ. κάποια ιαπωνική εταιρεία που έχει απευθύνει πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους ή η Πρεσβεία της Ελλάδος) υποβάλει σχετική αίτηση μέσω του συστήματος “ERFS” του ιαπωνικού Υπουργείου Υγείας (https://entry.hco.mhlw.go.jp/).
2) Αφότου γίνει η αίτηση και εκδοθεί το αντίστοιχο πιστοποιητικό, αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους προκειμένου να το προσκομίσουν μαζί με τα υπόλοιπα απαιτούμενα (αίτηση για βίζα, φωτογραφία που θα συνοδεύει την αίτηση, διαβατήριο) για την έκδοση βίζας, στην Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Αθήνα. Παραθέτουμε το link του ιαπωνικού ΥΠΕΞ όπου βρίσκεται η φόρμα αίτησης για βίζα:
https://www.mofa.go.jp/files/000124525.pdf

Κατόπιν έκδοσης της βίζας, ισχύουν τα ακόλουθα:
1. 72 ώρες πριν την ώρα αναχώρησης της πτήσης, θα πρέπει να υποβληθούν σε PCR τεστ.
2. Όσοι έχουν κάνει και την τρίτη δόση εμβολιασμού (Moderna ή Pfizer) δεν υποβάλλονται σε καραντίνα.
3. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κάνει μόνο τις δύο δόσεις (τα εμβόλια που αναγνωρίζει η Ιαπωνία είναι, Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Janssen), υποβάλλονται σε 3μερη καραντίνα και την 3η ημέρα πρέπει υποβληθούν σε PCR τεστ σε πιστοποιημένα κέντρα (https://teachme.jp/111284/manuals/15029594).

Για όσους έχουν εμβολιαστεί, είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού από επίσημο κρατικό φορέα, στο οποίο θα αναγράφονται στα αγγλικά, το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, το όνομα/κατασκευαστής του εμβολίου, η ημερομηνία εμβολιασμού και ο αριθμός των δόσεων.
Να σημειώσουμε ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν έως και την τρέχουσα περίοδο και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση τόσο εντός όσο και εκτός της Ιαπωνίας.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img