Γλυκιά μου Ορτανσία

Με ιστορία δύο αιώνων, το Tsuruya Yoshinobu είναι ένα από τα διασημότερα ιαπωνικά ζαχαροπλαστεία. Έχει την έδρα του στο Κιότο, όπου άνοιξε το 1803 και προμήθευε με τα υψηλής ποιότητας γλυκά του το Αυτοκρατορικό Παλάτι του Κιότο καθώς και τους φημισμένους μάστερ της Τελετουργίας του Τσαγιού.

Πολλά από τα γλυκά του – μία ακόμη εμπειρία ιαπωνικής γευστικής απόλαυσης αλλά και μία ακόμη επιβεβαίωση της αξεπέραστης ιαπωνικής αισθητικής – είναι εμπνευσμένα από τα άνθη κάθε εποχής. Παράλληλα, οι καταξιωμένοι ζαχαροπλάστες του, ετοιμάζουν μία γλυκιά δημιουργία του φυτού που η ανθοφορία του χαρακτηρίζει την εποχή. Εδώ και μερικές μέρες στο υποκατάστημά του στο Νιχονμπάσι του Τόκιο εκτίθεται ένα πραγματικό έργο τέχνης, μια ορτανσία (το φυτό που ανθίζει αυτήν την εποχή) από ζάχαρη.

Δίπλα στην γλυκιά ορτανσία υπάρχει το kyokanze, ένα από τα πιο γνωστά γλυκά του Tsuruya Yoshinobu, συνδυασμός δύο κρεμών από γλυκά φασόλια, της ογκούρα-αν και της μουρασάμε-αν. Το οποίο kyokanze μπορείτε να απολαύσετε με πράσινο τσάι αλλά και με καφέ.

photos: Junko Nagata © GreeceJapan.com

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ