Γευματίζοντας με τα τέρατα

kaiju-sakaba
photo: kaiju-sakaba.com


Δεν είναι τόσο διάσημος εκτός Ιαπωνίας όσο ο τερατόμορφος αδερφός του (και είναι αδέρφια: γεννήθηκαν και οι δύο στο μυαλό του πάπα των ιαπωνικών ειδικών εφέ, Έιτζι Τσουμπουράγια) όμως στην Ιαπωνία ο Ultraman δε διαφέρει πολύ σε δημοτικότητα από τον Γκοτζίλα∙ στην πραγματικότητα μάλιστα, καθώς πρόκειται για τηλεοπτική σειρά με αμέτρητες εκδοχές, το σύμπαν του περιέχει πολύ περισσότερα (και πολύ πιο ευφάνταστα) πλάσματα από αυτά που στη γλώσσα της ιαπωνικής βιομηχανίας ψυχαγωγίας αποκαλούνται «κάιτζου» ή «τέρατα». Δεδομένης δε της δημοτικότητάς τους, δεν είναι περίεργο που άνοιξε στο Καουασάκι της Καναγκάουα ένα μπαρ-εστιατόριο αφιερωμένο σ’ αυτά –το περίεργο είναι γιατί δεν είχε ανοίξει ως τώρα!

Οι επισκέπτες του «Κάιτζου Σάκαμπα» (μπαρ/ταβέρνα των τεράτων) μπορούν να απολαύσουν το ποτό και το φαγητό τους σε ένα περιβάλλον γεμάτο από εικόνες και αναμνηστικά του κόσμου του Ultraman αν και σύντομα θα παρατηρήσουν ότι το βάρος έχει δοθεί περισσότερο στους «κακούς» και λιγότερο στον ίδιο τον υπέρ-ήρωα. Ομοιώματα, αφίσες, περισσότερες από 200 φιγούρες και τηλεοπτικές οθόνες που παίζουν επεισόδια από το συγκεκριμένο franchise γεμίζουν το χώρο, ενώ τα τραπέζια για τους πελάτες είναι σχεδιασμένα θεματικά και καθένα παρουσιάζει κάποιο από τα πιο διάσημα τέρατα της σειράς. Η ιδέα επεκτείνεται και στο φαγητό και οι σεφ του «Κάιτζου Σάκαμπα» έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν στα πιάτα μικρά «γλυπτά» παίρνοντας ιδέες από την πλούσια γκάμα πλασμάτων που είχε πλάσει η φαντασία του Έιτζι Τσουμπουράγια και των επιγόνων του. Σίγουρα δεν είναι το πιο πρωτότυπο εστιατόριο που έχουμε δει στην Ιαπωνία αλλά σίγουρα είναι ένα από τα διασκεδαστικότερα.

 

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ροή άρθρων

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ