Ιαπωνία: Γέμισαν Ελλάδα τα δημοτικά σχολεία του Μισάτο

Φωτογραφία: Δήμος Μισάτο

Τα δημοτικά σχολεία της πόλης Μισάτο ντύθηκαν ξανά με ελληνικά χρώματα! Και μάλιστα αυτή τη φορά και τα 19 δημοτικά σχολεία της πόλης. Στις 29 και 30 Ιουνίου τα παιδιά απόλαυσαν νόστιμο ελληνικό μεσημεριανό ενώ οι αίθουσες στολίστηκαν με ελληνικές σημαίες, με φωτογραφίες από την Ελλάδα και με επιγραφές στα ελληνικά.

Όπως είπαν οι υπεύθυνοι του Δήμου, το ελληνικό σχολικό γεύμα ήταν μια ευκαιρία να νιώσουν τα παιδιά πιο κοντά στην Ελλάδα και παράλληλα να ενημερωθούν για τις δράσεις και ανταλλαγές της πόλης τους με την Ελλάδα.

Η πόλη του Μισάτο βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο του Τόκιο, στο νοτιοανατολικό άκρο του νομού Σαϊτάμα. Η πόλη έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Host Town Initiative” της ιαπωνικής κυβέρνησης που αποσκοπεί στην διάδοση της ολυμπιακής ιδέας σε ολόκληρη την Ιαπωνία και έχει οριστεί ως υπεύθυνη για την υποδοχή της Ελλάδας και τη φιλοξενία της εθνικής ομάδας στίβου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το μενού περιείχε σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας, κοτόπουλο με αρωματικά βότανα, ταραμοσαλάτα και μαύρο ψωμί! Φωτογραφία: Δήμος Μισάτο
Φωτογραφία: Δήμος Μισάτο
Φωτογραφία: Δήμος Μισάτο

Σε λίγες μέρες, θα σερβιριστεί ελληνικό μεσημεριανό και στα γυμνάσια της πόλης. Εκεί θα βρίσκεται και το GreeceJapan.com όπως και σε προηγούμενες σχετικές εκδηλώσεις!

Φωτογραφίες: Δήμος Μισάτο

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ