Φωτογραφίες από την εκδήλωση στο Τόκιο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας

日本語

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο η εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας. Η φετινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κέντρο Παραδοσιακού Πολιτισμού του Δήμου Μινάτο του Τόκιο, περιλάμβανε διάλεξη του Ιάπωνα Ελληνιστή Κόσουκε Φουκούντα με θέμα «Ο Καζαντζάκης και τα ελληνικά: Ανταλλαγές και αλληλεπιδράσεις στην ιαπωνική και ελληνική λογοτεχνία» (διαβάστε σχετικά με το θέμα στη σελίδα μας) και έκθεση καλλιγραφίας με 25 γνωστά αποφθέγματα και ποιήματα προσωπικοτήτων της Ελλάδας, από τη σχολή λατινικής καλλιγραφίας ΜG.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Πρεσβείας της Ελλάδας κ. Στυλιανός Χουρμουζιάδης και μέλη της Πρεσβείας.

Ο κ. Φουκούντα μίλησε για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη ενώ έκανε μια συνοπτική αναφορά στην εξέλιξη και καθιέρωση της νεοελληνικής γλώσσας, τις διαλέκτους και ιδιώματα καθώς και τα προβλήματα της μετάφρασης της ελληνικής λογοτεχνίας στα ιαπωνικά. Μετά το πέρας της διάλεξης ακολούθησε συζήτηση και ερωταποκρίσεις με τους παρευρισκομένους.

Φωτογραφίες: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα