Ελληνικά τρόφιμα και ποτά στη Διεθνή Έκθεση Foodex Japan 2014

Foodex Japan 2014. Φωτογραφία: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκιο
Foodex Japan 2014. Φωτογραφία: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκιο

Μία από τις δυναμικότερες διεθνείς εκθέσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ασίας και η σπουδαιότερη στην Ιαπωνία, η Foodex Japan,  φιλοξενήθηκε για 39η συνεχή χρονιά στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου Makuhari Messe 9 (Halls 1-8) από 4-7 Μαρτίου 2014, με την υποστήριξη των Ιαπωνικών Υπουργείων Εξωτερικών, Υγείας και Εργασίας, Αγροτικής Οικονομίας, τον Οργανισμό Τουρισμού της Ιαπωνίας καθώς και τον Ιαπωνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου στο πλαίσιο της προώθησης των ελληνικών προϊόντων και των εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές του κόσμου, οργάνωσε την επίσημη ελληνική συμμετοχή, στην οποία συμμετείχαν 8 επιχειρήσεις σε εκθεσιακό χώρο 90 τ.μ. Το ελληνικό περίπτερο με το βραβευμένο branding του κλάδου Taste like Greece φιλοξένησε τα προϊόντα των εκθετών και αποτέλεσε το ιδανικό σημείο συνάντησής τους με αγοραστές από την Ιαπωνία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Νοτιανατολικής Ασίας, με τις αποδοτικές επιχειρηματικές συναντήσεις να φτάνουν τις 400 σε αριθμό.

Παράλληλα, οι εταιρείες του ελληνικού περιπτέρου που διέθεταν Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. προϊόντα πραγματοποίησαν μια εκτενή παρουσίαση με παράλληλη γευσιγνωσία σε επισκέπτες,  προσκεκλημένους δημοσιογράφους και εμπειρογνώμονες προερχόμενους από τον χώρο της γαστρονομίας, στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημιουργήθηκε στα πλαίσια προγράμματος για την πρoώθηση και προβολή ποιοτικών τροφίμων και ποτών  Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. από τα κράτη –μέλη της  με το logo “Taste of Europe”.

Τέλος, σε κεντρικό σημείο των εγκαταστάσεων του Εκθεσιακού Κέντρου λειτούργησε ένας ιδιαίτερος χώρος προβολής (NEW PRODUCTS PLAZA) όπου η κάθε ενδιαφερόμενη χώρα είχε την δυνατότητα να προβάλει τα νεοεισερχόμενα στην Ιαπωνική αγορά προϊόντα της. Από ελληνικής πλευράς στον αντίστοιχο χώρο τοποθετήθηκαν αντιπροσωπευτικά προϊόντα και από τις 8 Ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση.

Οι συμμετέχουσες ελληνικές επιχειρήσεις εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο οργάνωσης της συμμετοχής της χώρας μας, την εικόνα του ελληνικού περιπτέρου και τις B2B συναντήσεις που πραγματοποίησαν και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν σε διεθνείς εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές και άλλες δράσεις που πρόκειται να διοργανώσει ο Οργανισμός.

Στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (O.Π.Ε.) παρουσίασαν τα προϊόντα τους οι εταιρείες:

  1. ΙΟΝ Α.Ε. (προϊόντα σοκολάτας).
  2. ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. (εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Π.Ο.Π. φέτα, μαργαρίνη, βούτυρο, κίτρινα τυριά).
  3. ΜΕΛΙΣΣΑ-ΚΙΚΙΖΑΣ Α.Ε. (προϊόντα ζυμαρικών).
  4. ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ (οίνοι, διάφορα αποστάγματα).
  5. ΑGROVIM Α.Ε. (εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π, ελιές  Π.Ο.Π.).
  6. ELGEA Ε.Π.Ε. (εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, αυγοτάραχο, φέτα  Π.Ο.Π.)
  7. HOLIVE LTD (εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, μέλι, ρίγανη, σαπούνια με βάση το ελαιόλαδο).
  8. ΑΒ ΕΑRTH FLAVORS (εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π, ελιές, ξύδι βαλσάμικο, αλάτι, παραδοσιακά αφεψήματα).

Αυτονόμως, εκτός περιπτέρου Ο.Π.Ε., συμμετείχαν τέσσερις ελληνικές εταιρείες: η Etesian Gold (εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο), η Oscar A.E. (προϊόντα σοκολάτας), η Cibs Hellas E.Π.Ε.(παρασκευασμένα φρούτα και λαχανικά) και η Eurimac (βιομηχανία ζυμαρικών).

Όσον αφορά τους άλλους εκθέτες, αξιοσημείωτη ήταν-όπως κάθε χρόνο άλλωστε-η παρουσία ασιατικών χωρών και κυρίως της Κίνας, Ταϊλάνδης και Κορέας. Εντυπωσιακά ήσαν τα περίπτερα της Ιταλίας (βασικότερα εκθέματα: ζυμαρικά, τυριά και οίνος), της Γαλλίας (κυρίως οίνος), της Αυστρίας (οίνος) και της Γερμανίας (κυρίως οίνος). Στο περίπτερο της Τουρκίας που καταλάμβανε μεγάλη έκταση, συμμετείχαν 33 εταιρείες, εκθέτοντας κατά κόρον προϊόντα όπως ελαιόλαδο, ζυμαρικά και χυμούς φρούτων (κυρίως ρόδι). Αξιοπρόσεκτη ήταν και η συμμετοχή της Τυνησίας (κυριότερα εκθέματα: ελαιόλαδο και ζυμαρικά).

Πηγές: Γραφείο O.E.Υ Τόκιο και  Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα