Φεβρουάριος 2023: Ιάννης Ξενάκης από το κουαρτέτο Χόγκακου στο Τόκιο

日本語

Φωτ.: Rikimaru Hotta | courtesy of Kioi Hall/Nippon Steel Arts Foundation

Το ιαπωνικό κουαρτέτο Χόγκακου (邦楽四重奏団) θα ερμηνεύσει το έργο του Ξενάκη “Nyuyo” (1985) για σακουχάτσι, σανγκέν (σαμισέν) και κότο στις 25 Φεβρουαρίου 2023 στο Kioi Hall του Τόκιο.

Το κουαρτέτο σχηματίστηκε το 2011 από τέσσερις απόφοιτους του τμήματος ιαπωνικής παραδοσιακής μουσικής του Πανεπιστημίου Tεχνών του Τόκιο. Αποτελείται από τις Νόρικο Χιράτα και Γιούικο Τεράι και τον Χιρογιάσου Νακατζίμα (κότο, σανγκέν) και τον Ρέισον Κουρόντα (σακουχάτσι) που ερμηνεύουν και εξευρευνούν με παραδοσιακά ιαπωνικά όργανα τη σύγχρονη μουσική αλλά και τη μουσική του μέλλοντος.

Εκτός από Ξενάκη, το κουαρτέτο Χόγκακου θα ερμηνεύσει έργα των Ιαπώνων συνθετών Χιφούμι Σιμογιάμα, Μιτσουχάσι Κότο, Τερουγιούκι Νόντα.

Το 2022 γιορτάστηκε η επέτειος των 100 χρόνων από τη γέννηση του Ιάννη Ξενάκη με τη διοργάνωση συναυλιών και εκδηλώσεων σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Ιαπωνία.

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ