4ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας στην Ιαπωνία

日本語

Από το 2017 το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας φέρνει την ευρωπαϊκή λογοτεχνία κοντά στο ιαπωνικό κοινό, με σειρά εκδηλώσεων, διαλέξεων και πάνελ συζητήσεων. Το φεστιβάλ που φέτος θα διεξαχθεί κυρίως διαδικτυακά, διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιαπωνία με τη συνεργασία πρεσβειών και πολιτιστικών ινστιτούτων των χωρών μελών της ΕΕ.

Στο πάνελ για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας στις 26 Νοεμβρίου (19:30 – 21:00) συμμετέχει ο Έλληνας συγγραφέας Νίκος Χρυσός, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο το 2019 για το βιβλίο του “Καινούργια μέρα”.

Στο πρώτος μέρος του πάνελ λαμβάνουν μέρος τέσσερις βραβευθέντες που μοιράζονται την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα residency στην Οκινάουα το 2018.
Στο δεύτερο μέρος, ο Νίκος Χρυσός μαζί με την Jan Carson από την Βόρεια Ιρλανδία και Janis Jonevs από τη Λετονία, επίσης βραβευθέντες με το Βραβείο Λογοτεχνίας της ΕΕ, συζητούν και διαβάζουν έργα τους.

Νίκος Χρυσός
Γεννήθηκε το 1972. Φοίτησε στο Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Σκηνοθεσίας της Σχολής Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το μυθιστόρημα “Το μυστικό της τελευταίας σελίδας” (Καστανιώτης, 2009) ήταν το πρώτο του βιβλίο. Για το βιβλίο του “Καινούργια μέρα” τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Prize for Literature) 2019, το Βραβείο Λογοτεχνικού Περιοδικού “Κλεψύδρα” αλλά και με το Ειδικό Κρατικό Βραβείο που προάγει τον διάλογο πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα. Διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικούς τόμους. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 είναι Αντιπρόεδρος Β΄ του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.

Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα