Γιατί η Eurimac επενδύει στην Ιαπωνία

eurimac

Στην 38η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Ιαπωνίας (“Foodex 2013″) που πραγματοποιήθηκε αρχές Μαρτίου (από 4 Μαρτίου) στο Τόκιο συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο τρεις ελληνικές εταιρείες, η βιομηχανία ζυμαρικών “EURIMAC A.E.”, η σοκολατοποιία “ION A.E.” και η εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ελαιολάδου “Etesian Gold”.

Μιλώντας προς toxrima.gr, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας ‘’Εurimac Α.Ε.’’ κ. Πολυχρονιάδης Αλέξανδρος, που βρέθηκε στο Τόκιο, έκανε λόγο για ένα σχεδόν μηδαμινό εξωτερικό εμπόριο από ελληνικής πλευράς.

Ελάχιστες είναι οι ελληνικές εταιρείες και καμία στήριξη δεν έχουν από το ελληνικό κράτος. Όπως σημειώνεται σε ενημερωτικό έγγραφο της πρεσβείας μας, στην έκθεση δεν υπήρχε ελληνική εθνική συμμετοχή μέσω του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (O.Π.Ε.).

Μας ανέφερε ότι το πρόβλημα των Ελλήνων εμπόρων είναι η έλλειψη επιμονής καθώς η ιαπωνική αγορά είναι αρκετά δύσκολη και χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια. Τόνισε δε πως η μη στήριξη του κράτους έρχεται να “δέσει” με τη συνολική εικόνα. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν συμμετοχές από ελληνικές εταιρείες, όμως δεν υπήρχε συνέχεια, καθώς για να αναπτυχθεί μια εταιρεία στην χώρα της Άπω Ανατολής και να εδραιωθείς εκεί χρειάζεται ένα διάστημα έως και 4 χρόνια. Η ‘’Εurimac A.E.’’ είναι μια από τις λίγες εταιρείες που συνεχίζουν το εμπόριο στην Ιαπωνία σε πολύ θετικό επίπεδο.

Όσον αφορά τους εκθέτες, αξιόλογη εκτιμάται ότι ήταν όπως κάθε χρόνο η παρουσία ασιατικών χωρών, κυρίως της Κίνας, Ταϊλάνδης και Κορέας. Τα πιο μεγάλα περίπτερα της Ιταλίας και της Ισπανίας, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας των επισκεπτών.

Η Τουρκία , η οποία από πολλούς υποβαθμίζεται σε ένα σημείο, κάνει πολύ μεγάλα άλματα στο εμπόριο της στο Τόκιο. Όπως μας σημείωσε ο κ. Πολυχρονιάδης υπάρχει πλήθος ανθρώπων που στοχεύουν στην διαφήμιση και στη προώθηση των εμπορευμάτων τους. Στο περίπτερο της Τουρκίας, που καταλάμβανε μεγάλη έκταση, συμμετείχαν ως εκθέτες 28 εταιρείες, ενώ κυριαρχούσαν προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, ξηροί καρποί , φρούτα κονσέρβας, ζυμαρικά, παρασκευασμένες ντομάτες, ελιές, χυμοί φρούτων (κυρίως ροδιού) κλπ.

Στην έκθεση έλαβαν μέρος 2.544 εκθέτες, εκ των οποίων 1.036 ήταν ιάπωνες και 1.058 αλλοδαποί από 66 χώρες, ενώ ο αριθμός των περιπτέρων ανήλθε σε 3.326.

Παρενθετικά αναφέρεται ότι το 2012 οι εκθέτες ήταν 2.391, ενώ τα περίπτερα ήσαν 3.355. Σχετικά με τον συνολικό αριθμό των επισκεπτών, αυτοί το 2013 έφτασαν τους 71.536, όταν το 2012 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 73.834 άτομα.

Πηγή: toxrima.gr/Θοδωρής Μαρίνης

 

 

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΑΣ!ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣΜπορείτε να το παραγγείλετε εδώ

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ροή άρθρων

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ