Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024 – Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού με τον Ιάπωνα Πρέσβη

Υπουργείο Πολιτισμού

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε την Τετάρτη 2 Αυγούστου τον Ιάπωνα Πρέσβη στην Αθήνα Γιασουνόρι Νακαγιάμα.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το «Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024», το οποίο ανακοινώθηκε από τους Πρωθυπουργούς των δύο χωρών Κυριάκο Μητσοτάκη και Φούμιο Κισίντα, τον περασμένο Ιανουάριο, κατά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία.

Στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού προγραμματίζεται μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην Ελλάδα, που περιλαμβάνουν αρχαιολογικές εκθέσεις, φεστιβάλ κινηματογράφου, θεατρικές παραστάσεις, κονσέρτα, εκδηλώσεις γαστρονομίας κ.ά.

Η Λίνα Μενδώνη συζήτησε με τον κ. Νακαγιάμα τις διευκολύνσεις που μπορεί να παρέχει η κάθε χώρα για την διοργάνωση των εκδηλώσεων, με απώτερο σκοπό την πολιτιστική προσέγγιση των δύο λαών, ενισχύοντας περαιτέρω τις ήδη εξαιρετικές διμερείς σχέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε η προοπτική να μεταφερθεί στην Αθήνα η έκθεση «Κειμήλια Ομορφιάς» που βρίσκεται, επί του παρόντος, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, η οποία αποτελεί ανταπόδοση της ελληνικής έκθεσης “Ένα Ταξίδι στην Γη των Αθανάτων – 4.000 χρόνια ελληνικών θησαυρών”, η οποία περιόδευσε σε πόλεις της Ιαπωνίας.

Η Υπουργός Πολιτισμού και ο Ιάπωνας Πρέσβης συμφώνησαν να διατηρηθεί η στενή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα όλο το προσεχές διάστημα, για την επιτυχή έκβαση του «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας».

Υπουργείο Πολιτισμού

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services