Εθνικό Κέντρο και Μουσείο Μάνγκα στο Τόκιο

manga_tokyo

Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι τα μάνγκα (κόμικς) αποτελούν για την Ιαπωνία ένα από τα κύρια εγχώρια αλλά και εξαγώγιμα προϊόντα της, η ιαπωνική κυβέρνηση προετοιμάζει τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Μάνγκα με τη φιλοδοξία να ανοίξει τις πύλες του την άνοιξη του 2020, λίγους μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ήδη η ανεξάρτητη επιτροπή που έχει συσταθεί από μέλη της Ιαπωνικής Βουλής – στην οποία μετέχει και ο πρώην πρωθυπουργός και σημερινός αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Τάρο Άσο, φανατικός αναγνώστης μάνγκα και ο ίδιος – έχει έτοιμο το προσχέδιο νόμου που θα διέπει τη λειτουργία του και το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή το 2017.

Πυρήνας του Κέντρου θα είναι το Εθνικό Μουσείο Μάνγκα και η Βιβλιοθήκη που θα συγκεντρώσει όχι μόνο μάνγκα αλλά και ταινίες άνιμε και ιαπωνικά βιντεοπαιχνίδια. Μάλιστα θα είναι τμήμα της Βιβλιοθήκης της Ιαπωνικής Βουλής ώστε οι συλλογές να αποτελέσουν εθνικές πολιτιστικές πηγές.

Τα έξοδα για την ίδρυση του Μουσείου που θα έχει και τμήματα εκπαίδευσης και προώθησης μάνγκα, αναμένεται να φθάσουν τα 80 δις γιεν (περίπου 640 εκ. ευρώ), το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα αναζητηθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Για τη δημιουργία του Μουσείου Μάνγκα, η επιτροπή προτίθεται να συνεργαστεί με  το Πανεπιστήμιο Μέιτζι το οποίο ετοιμάζει τη Διεθνή Βιβλιοθήκη Μάνγκα του Τόκιο, βασισμένη στη συλλογή του Γιοσιχίρο Γιονεζάουα (1953-2006) του αείμνηστου κριτικού των μάνγκα και συνιδρυτή της γνωστής έκθεσης Comiket.

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ροή άρθρων

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ