Εργαστήριο: Ιαπωνική κουλτούρα γεύματος

H Τίνα Μαυροπούλου και η Ανδριάνα Κάλφα

Η ιαπωνική κουλτούρα γεύματος και ο ιαπωνικός πολιτισμός στο 2ο Εργαστήριο σπιτικής ιαπωνικής κουζίνας (Kυριακή 28/4) αναδύθηκε από τα πιάτα που μαγειρεύτηκαν και δοκίμασαν όλοι οι συμμετέχοντες. Το ντόνμπουρι, μπολ ρυζιού με μελιτζάνα και χέλι, συνοδευόταν με πικάντικα φασόλια σόγιας ενταμάμε, ξετυλίγοντας τις ιαπωνικές συνήθειες γεύματος όπως τρόπους χρήσεις των τσόπστικς, σερβίρισμα πιάτων και ποτού, πρόποση για πριν και μετά το γεύμα. Κύρια έδωσαν την έμπνευση και τις γνώσεις για να μπορέσουμε από την κουζίνα πλέον του σπιτιού μας να απολαύσουμε ένα όμορφο αισθητικά, γευστικό και υγιεινό ιαπωνικό γεύμα.

Το εργαστήριο παρουσίασαν η Τίνα Μαυροπούλου, συγγραφέας του βιβλίου Σπιτικές ιαπωνικές συνταγές-itadakimasu, των εκδόσεων Φυλάτος και μαγείρισσα εδώ και 20 χρόνια της ιαπωνικής κουζίνας που μας ξενάγησε στις μοναδικές γεύσεις της Ιαπωνίας. Μαζί της η Ανδριάνα Κάλφα, σύμβουλος ιαπωνικής νοοτροπίας και executive coach, μας έδειξε συνήθειες από την ιαπωνική κουλτούρα ενός γεύματος.

Τα εργαστήρια σπιτικής ιαπωνικής κουζίνας πραγματοποιούνται σε χώρο στο Σύνταγμα έως τον Ιούνιο και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας “Πιστοποιημένες Εκδηλώσεις και Δράσεις για το 2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας – Ελλάδας”.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ