Εργαστήρια σπιτικής ιαπωνικής κουζίνας

Ένα άνθος σάκουρα, μια γουλιά πράσινο τσάι, ένα φύλλο μπαμπού ανάμεσα στα σούσι, μια πανδαισία εποχικών χρωμάτων, ένα παιχνίδι και των πέντε γεύσεων στο πιάτο σου. Είναι οι αισθήσεις που ξυπνάνε μπροστά σ ένα ιαπωνικό γεύμα. Τα υλικά, οι γεύσεις, οι συνδυασμοί, ο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, οι vegan επιλογές, η ιαπωνική κουλτούρα στο γεύμα, αλλά και η αισθητική του πολιτισμού της χώρας, είναι μερικά από αυτά που θα παρουσιαστούν στα πέντε Εργαστήρια σπιτικής ιαπωνικής κουζίνας. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε χώρο στην Αθήνα (Νίκης 30, Σύνταγμα) μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Έχουν λάβει την πιστοποίηση για εκδηλώσεις από την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα για το 2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας.

Οι γνώσεις, οι πρακτικές οδηγίες και η γευστική δοκιμή των πιάτων που θα ετοιμαστούν, θα μας εκπνεύσουν και θα μας προετοιμάσουν, ώστε να μπορέσουμε από την κουζίνα πλέον του σπιτιού μας να απολαύσουμε ένα όμορφο, γευστικό και υγιεινό ιαπωνικό γεύμα.

Τα εργαστήρια θα παρουσιάσουν:

H Τίνα Μαυροπούλου, συγγραφέας του βιβλίου «Σπιτικές ιαπωνικές συνταγές-itadakimasu», των εκδόσεων Φυλάτος και μαγείρισσα εδώ και 20 χρόνια της ιαπωνικής κουζίνας που θα μας ξεναγήσει στην μοναδικές γεύσεις της Ιαπωνίας.

Ο Σταύρος Καραγιλάνης, σεφ, σύμβουλος μακροβιοτικής και ιδρυτής της εταιρείας O.N.E Project, θα μας παρουσιάσει τα απαραίτητα υλικά της ιαπωνικής κουζίνας.

Η Ανδριάνα Κάλφα, σύμβουλος ιαπωνικής νοοτροπίας και executive coach, θα μας μυήσει στην ιαπωνική κουλτούρα ενός γεύματος.

Η Μελίνα Σελάλμα, σύμβουλος διατροφικής αγωγής, θα μας μιλήσει για την υγιεινή ιαπωνική διατροφή που μπορούμε και εμείς να εφαρμόσουμε.

Η Αλεξάνδρα Σαρηγιάννη, vegan chef και raw vegan desserts, θα μας δείξει τις vegan επιλογές που μπορούμε να έχουμε στις ιαπωνικές συνταγές.

Η Ντίνα Αναστασιάδου, γλύπτρια και ζωγράφος σουμί-ε θα μας μεταφέρει μέσα από την τέχνη της και την μακρόχρονη διαμονή της στην Ιαπωνία, την αισθητική κουλτούρα της χώρας, η οποία αντανακλάται και στην διατροφή.

Παράλληλα σε κάθε εργαστήριο θα μαγειρεύουμε και θα δοκιμάζουμε μοναδικά, εύκολα σπιτικά πιάτα, όπως γιακισόμπα, μίσο σούπα, ντόνμπουρι με μελιτζάνα, παραδοσιακά γλυκά μοτσί και πολλά άλλα.

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: malama64pefki@gmail.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ