Επιχειρηματική αποστολή στην Ιαπωνία

Η Ένωση Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝΕΒΥ) και η Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) πραγματοποίησαν στο χρονικό διάστημα 1-6 Οκτωβρίου 2012 επιχειρηματική αποστολή στην Ιαπωνία, η οποία περιελάμβανε τόσο διοργάνωση εκδήλωσης επιχειρηματικής δικτύωσης με ιαπωνικές εταιρείες όσο και συμμετοχή στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών, τηλεπικοινωνιών & τεχνολογιών αιχμής “CEATEC 2012” στο Τόκιο.

Οι ανωτέρω κινήσεις αποσκοπούσαν στο επιχειρηματικό «άνοιγμα» περισσότερων ελληνικών εταιρειών τεχνολογίας στη μεγάλη και σημαντική αγορά της Ιαπωνίας. Tα μέλη της αποστολής ήταν οι εταιρείες Antcor, SA, BlueDev, Ltd, Helic, Inc, Prisma SA, Theon Sensors SA και Virtual Trip Group.

Στην εκδήλωση δείπνου επιχειρηματικής δικτύωσης, συμμετείχαν κορυφαίες ιαπωνικές εταιρείες των κλάδων διαστήματος (π.χ.”Sojitz Aerospace Co”, “Sumitomo Precision Systems”, “NecToshiba Space Systems”, “Mitsubishi Electric Corporation”, “IHI Aerospace Co”, “Japan Space Systems” κλπ) και ημιαγωγών (Fujitsu κλπ), οποίες εκπροσωπήθηκαν σε υψηλό επίπεδο. Επιπλέον, εκπροσώπηση υπήρξε από την ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης Διαστήματος “JAXA”, από την Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ιαπωνία καθώς και από τον πανεπιστημιακό χώρο που σχετίζεται με τον ανωτέρω κλάδο.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, οι ανωτέρω ελληνικές εταιρείες είχαν την ευκαιρία να προβούν σε πεντάλεπτη παρουσίαση η κάθε μία των δραστηριοτήτων της. O πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) Δρ Αθανάσιος Πότσης, εκπροσωπώντας περίπου 20 εταιρείες του κλάδου, παρουσίασε τις δραστηριότητες των μελών της.

Σε σχετική δεξίωση που ακολούθησε, μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής και εκπρόσωποι ιαπωνικών ομίλων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να αναπτύξουν επιχειρηματικές διασυνδέσεις (business networking).

H εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχής, προβάλλοντας στο ιαπωνικό επιχειρηματικό κοινό έναν τομέα -αυτόν της υψηλής τεχνολογίας- στον οποίο οι Ιάπωνες δεν γνώριζαν ως επί το πλείστον ότι δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία, ένας ικανός αριθμός εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων.

Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ