Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο επισκέφτηκε ο Πρέσβης της Ιαπωνίας Γιασουνόρι Νακαγιάμα

Φωτογραφία: ionio.gr

Η ποιοτική και ποσοτική διεύρυνση των συνεργασιών του Ιονίου Πανεπιστημίου με ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς της Ιαπωνίας συζητήθηκε στη συνάντηση του Πρέσβη της Ιαπωνίας κου Γιασουνόρι Νακαγιάμα με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο και τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Φοιτητικής Μέριμνας και Διασφάλισης Ποιότητας, Αναπληρωτή Καθηγητή Ηλία Γιαρένη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της ανωτέρω διεύρυνσης δόθηκε έμφαση στην ακαδημαϊκή έρευνα, στη διδασκαλία της ιαπωνικής γλώσσας από ακαδημαϊκές δομές του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην συμμετοχή Ιαπώνων φοιτητών στα σχεδιαζόμενα από το Πανεπιστήμιο ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών και στην από κοινού δημιουργία και υποστήριξη προγραμμάτων διαπολιτισμικής επικοινωνίας, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στον τουριστικό κλάδο.

Υποδεχόμενος τον Ιάπωνα Πρέσβη, ο Πρύτανης παρουσίασε συνοπτικά την ιστορία του Ιονίου Πανεπιστημίου, την ακαδημαϊκή δομή και τις δραστηριότητές του, ενώ στην συνέχεια η συζήτηση επεκτάθηκε στις έως τώρα συνεργασίες του Ιδρύματος με ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς της Ιαπωνίας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην συνεργασία μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Γυναικών Κιορίτσου (Τόκιο), καθώς και στο Συμπόσιο που συνδιοργανώθηκε στην Κέρκυρα από το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Mediterranean Studies Group του Πανεπιστημίου Χιτοτσούμπασι (Τόκιο).

Φωτογραφία: ionio.gr

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, και την ξενάγηση του Πρέσβη στους χώρους του κτιρίου της Ιονίου Ακαδημίας.

Πηγή: Iόνιο Πανεπιστήμιο

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα