Επίσκεψη του Κύπριου ΥΠΕΞ στην Ιαπωνία – Νέοι ορίζοντες στις σχέσεις των δύο χωρών

 

Επίσημη επίσκεψη που ανοίγει νέους ορίζοντες στις διμερείς σχέσεις πραγματοποιεί στην Ιαπωνία ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κατόπιν πρόσκλησης της Ιαπωνικής Κυβέρνησης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, τόσο η οικονομική διπλωματία όσο και το άνοιγμα Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Τόκιο θέτουν τις εμπορο-οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών σε νέα βάση.

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Ιάπωνα ομόλογό του κ. Τάρο Κόνο, και θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας που ο τελευταίος θα παραθέσει προς τιμήν του, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, τρόποι για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κυπριακής Δημοκρατίας – Ιαπωνίας, υπό το φως της πρόσφατης υπογραφής της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ ΕΕ – Ιαπωνίας και ενόψει του ανοίγματος και λειτουργίας Πρεσβείας της Κύπρου στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Τόκιο, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει, επίσης, χωριστές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Καζουγιούκι Νακάνε, με τον Υπουργό Οικονομικών, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Χιρόσιγκε Σέκο, και με τον Ειδικό Σύμβουλο του Ιάπωνα Πρωθυπουργού, κ. Κεντάρο Σονούρα. Θα πραγματοποιήσει, επίσης, συναντήσεις με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ιαπωνίας – Κύπρου, την Ομοσπονδία Επιχειρηματιών της Ιαπωνίας και τον Οργανισμό για το Εξωτερικό Εμπόριο της χώρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα επισκεφθεί, επίσης, το Πανεπιστήμιο Waseda του Τόκιο, όπου και θα είναι κύριος ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα «Νέα εποχή στις σχέσεις Κύπρου- Ιαπωνίας: Μια ευρωπαϊκή οπτική από τη Μεσόγειο».

Από το Τόκιο ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Όσακα όπου θα έχει σειρά επαφών με τον Κυβερνήτη της περιφέρειας και εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας, Κιότο.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ