Επίσκεψη του εκπαιδευτικού πλοίου της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής «KOJIMA» στο λιμάνι του Πειραιά

Στις 21 Ιουνίου 2019, το εκπαιδευτικό πλοίο της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής «KOJIMA» επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά. Η τελευταία επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί πριν από 10 χρόνια ενώ είναι η πέμπτη φορά που το πλοίο επισκέπτεται την Ελλάδα. Μάλιστα η φετινή επίσκεψη  συμπίπτει με τον εορτασμό της 120ης επετείου των Διπλωματικών Σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας (1899-2019). Το «KOJIMA» βρίσκεται επί του παρόντος σε εκπαιδευτικό ταξίδι διάρκειας 3 μηνών με πλήρωμα τους νέους δόκιμους αξιωματικούς που αποφοίτησαν από την Ακαδημία της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.  Το «KOJIMA» πρόκειται να αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 25 Ιουνίου.

Την ημέρα άφιξης του «KOJIMA» στον Πειραιά, βρίσκονταν εκεί και ο Ειδικός Σύμβουλος  του Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας κ. Κεντάρο Σονοούρα ο οποίος επισκέφτηκε την Ελλάδα γι’ αυτόν το λόγο και είχε την ευκαιρία να απευθύνει χαιρετισμό στο πλήρωμα του  πλοίου «KOJIMA», επαινώντας το υψηλό φρόνημα και το αίσθημα καθήκοντος. Ακολούθησε δεξίωση στο πλοίο όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και του Δήμου Πειραιά καθώς και εκπρόσωποι της ευρύτερης ναυτιλιακής κοινότητας, Ιαπωνικών εταιρειών, πολιτιστικών φορέων και του διπλωματικού σώματος.  Ο πλοίαρχος του «KOJIMA», κ. Χιρονόμπου Τονοζάκι, ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας κ. Κεντάρο Σονοούρα και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Γιασουχίρο Σιμίζου απηύθυναν χαιρετισμό προς τους καλεσμένους. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης οι δόκιμοι αξιωματικοί παρουσίασαν πλευρές του Ιαπωνικού πολιτισμού όπως το τζούντο, την τελετή τσαγιού κ.α. αλληλεπιδρώντας με τους καλεσμένους.

Ο πλοίαρχος του «KOJIMA» κ. Χιρονόμπου Τονοζάκι πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και στο Δημαρχείο Πειραιά.  Ακολούθως, οι 43 δόκιμοι αξιωματικοί του «KOJIMA» ξεναγήθηκαν στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης καθώς και στο Μουσείο Αρχαίων Πλοίων, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία και την σημερινή μορφή του Λιμενικού Σώματος  της Ελλάδος.

Το «KOJIMA» ξεκίνησε το ταξίδι του στα τέλη Απριλίου από το λιμάνι του Κούρε του Νομού Χιροσίμα της Ιαπωνίας και διασχίζοντας τον Ειρηνικό Ωκεανό επισκέφτηκε τα λιμάνια του Σαν Φρανσίσκο και της Νέας Υόρκης.  Έπειτα δια μέσω του Ατλαντικού εισήλθε στη Μεσόγειο και έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά. Θα συνεχίσει το ταξίδι του δια μέσου της διώρυγας του Σουέζ και θα προχωρήσει προς τον Ινδικό Ωκεανό όπου θα επισκεφθεί τα λιμάνια της Σιγκαπούρης και του Βιετνάμ, προτού τελικά επιστρέψει στην Ιαπωνία στο λιμάνι του Κούρε στα τέλη Ιουλίου.

Πηγή: Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ