Επίσκεψη του Ιάπωνα Πρέσβη στη Λευκάδα για το Διήμερο Ιαπωνικού Πολιτισμού

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας στο πλαίσιο των ετήσιων πολιτιστικών ανταλλαγών με το Shinjuku Foundation for Culture and International Exchange του Δήμου Σιντζούκου του Τόκιο, οργάνωσε έκθεση ζωγραφικής των μαθητών των σχολείων της Λευκάδας και μαθητών από το Σιντζούκου καθώς επίσης και εκδηλώσεις ιαπωνικού πολιτισμού στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2017. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από 10.00 έως και 13.30

Το πρόγραμμα του διημέρου περιλάμβανε:
– Την τελετή εγκαινίων της έκθεσης ζωγραφικής «Οι Γέφυρες του Κόσμου», με απονομή  αναμνηστικών διπλωμάτων των μαθητών που παίρνουν μέρος σε αυτή και επίδειξη τζούντο από τη Σχολή Λύκειος Απόλλων.
– Σεμινάριο γνωριμίας με την Ιαπωνική γλώσσα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.
– Διάλεξη με θέμα: «Μουρομάτσι: Η χρυσή εποχή της ζωγραφικής με μελάνη (σούμι-ε)» από τον ιαπωνολόγο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Στέλιο Παπαλεξανδρόπουλο.

Tις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ.Yasuhiro Shimizu. Ο κ. Πρέσβης και η Α’ Γραμματέας της Πρεσβείας κα Emi Mashiko έφτασαν στη Λευκάδα νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου 2017 και μετέβησαν στο 1ο Λύκειο όπου συναντήθηκαν με την αποστολή που συμμετείχε στη Μαθητική Σύνοδο για το τσουνάμι πέρυσι το Νοέμβριο στην Ιαπωνία. Στο σχολείο τον υποδέχτηκαν ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Καρβελάς Αθανάσιος, μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και μέλη του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών του Σχολείου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κογκάκης Γρηγόρης, οι αντιδήμαρχοι κ. Περδικάρης Αθανάσιος και κ. Κούρτης Φίλιππος, ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Αρβανίτης Σπύρος, ο κ. Παπαδόπουλος Σωκράτης, Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων και η κ. Θειακού Όλγα, Υπεύθυνη Γραφείου Φυσικής Αγωγής.

Το μεσημέρι ο κ.Πρέσβης συνάντησε το Δήμαρχο Λευκάδας κ.Κωνσταντίνο Δρακονταειδή. Στη συνάντηση ο κ.Shimizu εξέφρασε τη βούληση της Πρεσβείας να ενισχύσει όλες τις δράσεις του ιαπωνικού πολιτισμού που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας. Το απόγευμα εγκαινίασε την έκθεση και εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους μιλώντας στα ελληνικά. Παρακολούθησε την επίδειξη τζούντο της σχολής Λύκειος Απόλλων και ξεναγήθηκε στο Ιστορικό Κέντρο Λευκάδιου Χέρν από την εικαστικό-καλλιγράφο Μαρία Γενιτσαρίου.

Το επόμενο πρωί επισκέφθηκε το Ναό της Αγίας Παρασκευής όπου τον υποδέχτηκε ο πατήρ Αθανάσιος Κοσμάς. Κατόπιν τη Δημόσια Βιβλιοθήκη και τη Συλλογή Μεταβυζαντινών εικόνων όπου ξεναγήθηκε από την Προϊσταμένη κα Μαρία Ρούσσου, το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού, το σπίτι του Λευκάδιου Χέρν και τη Μονή Φανερωμένης.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα