Επίσκεψη μαθητών από τη Μήλο στη Σοντοσίμα της Ιαπωνίας

日本語

Αντιπροσωπεία από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, γονείς και στελέχη του Δήμου Μήλου με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων κα Ζαμπέτα Τούρλου, επισκέφτηκαν από τις 6 μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2019 τη Σοντοσίμα (Σόντο-σίμα, δηλαδή το νησί Σόντο) της Ιαπωνίας. Στην αποστολή συμμετείχε επίσης η Δημοτική Σύμβουλος κα Αθηνά Σούλη και η Προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Μήλου κα Αθηνά Τζίκα.

Το νησί βρίσκεται στην Εσωτερική Θάλασσα Σέτο, γνωστή και ως «Μεσόγειος της Άπω Ανατολής», λόγω του γλυκού, σχεδόν μεσογειακού κλίματος της. Μήλος και Σοντοσίμα γιορτάζουν φέτος τα 30 χρόνια της αδελφοποίησης τους που πραγματοποιήθηκε αδερφοποιήθηκαν στις 8 Οκτωβρίου 1989 με εμπνεύστρια την κα Λίλη Βενιζέλου, ιδρύτρια και Πρόεδρο της MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για την Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών).

Οι κάτοικοι του νησιού επιφύλαξαν θερμή υποδοχή και φιλοξενία  (με πολλές ξεναγήσεις σε αξιοθέατα) στην ελληνική αντιπροσωπεία επιβεβαιώνοντας τους στενούς δεσμούς που έχουν τα δύο νησιά.  Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν σχολεία και να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες μαζί με τους Ιάπωνες συμμαθητές τους, ενώ παρουσίασαν και την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει ο Δήμος της Μήλου για την επιστροφή του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου που σήμερα βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου.

Η κα Ζαμπέτα Τούρλου, μετέφερε στους Ιάπωνες οικοδεσπότες την πρόταση του Δημάρχου Μήλου κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη για την ανταπόδοση της φιλοξενίας τους, προσκαλώντας το Δήμαρχο της Σοντοσίμα καθώς και στελέχη της SIFA στη Μήλο, προτείνοντας ως συμβολικό χρόνο τον μήνα Οκτώβριο 2019 που συμπληρώνονται τα 30 χρόνια αυτής της πολύτιμης αδελφοποίησης μεταξύ των δύο νησιών.

Το Μάρτιο του 2016, αντίστοιχη ιαπωνική αποστολή είχε επισκεφθεί τη Μήλο όπου εγκαινιάστηκε το Πάρκο Ελληνο-Ιαπωνικής Φιλίας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη φετινή επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στη Σοντοσίμα:

Φωτογραφίες-βίντεο:  Teruyuki Horinouchi

Βίντεο από τη γιορτή του αποχαιρετισμού 

 

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ