Επίσκεψη εισαγωγέων τροφίμων από την Ιαπωνία και Κορέα για επιχειρηματικές συναντήσεις

apostoli_jp_kr1

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη στην Ελλάδα 15 ιαπωνικών και 15 κορεατικών εταιρειών εισαγωγής τροφίμων. Η αποστολή οργανώθηκε από τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Πρεσβειών της Ελλάδας στο Τόκυο και την Σεούλ σε συνεργασία με το Enterprise Greece.

Βασικό κριτήριο επιλογής των ιαπωνικών εταιρειών ήταν να μην έχουν ήδη συνεργασία με ελληνικές εταιρείες, ενώ σε δύο περιπτώσεις να θέλουν να διευρύνουν τα προϊόντα που προμηθεύονται από την Ελλάδα, ώστε να αυξηθεί η παρουσία των ελληνικών προϊόντων διατροφής στην ιαπωνική αγορά.

apostoli_jp_kr3

Οι εταιρείες από την Ιαπωνία και την Κορέα επισκέφθηκαν την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, όπου είχαν προκαθορισμένες συναντήσεις με ελληνικές παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν άνω των 1000 συναντήσεων, ενώ υπήρξαν και πρόσθετες συναντήσεις με άλλες εταιρείες εκτός του επισήμου προγράμματος. Οι εκπρόσωποι αρκετών ιαπωνικών εταιρειών επέλεξαν στον ελεύθερο χρόνο τους να επισκεφθούν μονάδες παραγωγής ή ακόμη και τόπους καλλιέργειας προϊόντων, όπως φερ’ ειπείν μαστίχας στην Χίο, gojiberry στην Κόρινθο, σιδερίτη στον Όλυμπο και ζύμης στην Χαλκίδα.

Οι εκπρόσωποι των ιαπωνικών εταιρειών είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας, να επισκεφθούν το Μουσείο Ακρόπολης και να περιηγηθούν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Το επόμενο διάστημα θα συνεχισθούν οι επαφές με τις συγκεκριμένες εταιρείες ενώ προγραμματίζεται επιχειρηματική αποστολή ελληνικών εταιρειών τροφίμων στην Ιαπωνία τον προσεχή Νοέμβριο.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ