Επίσκεψη αντιπροσωπείας στελεχών της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής

Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή

Την Παρασκευή 23-06-2023, στο πλαίσιο της άφιξης του εκπαιδευτικού πλοίου ”KOJIMA” της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής στον Λιμένα Πειραιά, επισκέφθηκαν το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στελέχη της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής και σπουδαστές της Ακαδημίας της, συνοδευόμενοι από τον Πρώτο Γραμματέα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Αθήνα, κ. Γιουκιχίρο Τακαχάσι. Την Ιαπωνική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε εκ μέρους του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεωργίου Αλεξανδράκη, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης, Υποναύαρχος Λ.Σ. Τρύφων Κοντιζάς.

Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκατέρωθεν παρουσιάσεις αναφορικά με το έργο, την αποστολή και τις αρμοδιότητες των δύο Ακτοφυλακών και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην επιτήρηση των εκτεταμένων θαλάσσιων περιοχών δικαιοδοσίας τους, δεδομένου του πολυνησιακού χαρακτήρα των δύο χωρών. Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο Οργανισμών.

Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή

Στη συνέχεια οι σπουδαστές της Ακαδημίας της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής επισκέφθηκαν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά επί θεμάτων λειτουργίας τους.

Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν ο Συντονιστής του Γραφείου του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Κοντορουχάς Χρήστος, ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης, Πλοίαρχος Λ.Σ. Χριστιανός Γεώργιος, o Πλοίαρχος Λ.Σ. Προκοπίου Παντελής από τη Διεύθυνση Επιχειρήσεων, ο Διευθυντής Ποντοπόρου Ναυτιλίας Πλοίαρχος Λ.Σ. Σπανός Ανδρέας καθώς και επιτελικά στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων συνόρων.

Πηγή: Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ