Επίσημες συναντήσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού στο Τόκιο με την Ιαπωνίδα ομόλογό του και την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων

Ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας, μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας, στους τομείς αθλητισμού, πολιτισμού και αθλητικού τουρισμού

Επίσημες συναντήσεις με την Υφυπουργό Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας, Γιόκο Ουανιμπούτσι και με την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, Σέικο Χασιμότο, πραγματοποίησε στο Τόκιο ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

O κ. Αυγενάκης με την κα Ουανιμπούτσι | GreeceJapan.com/ Junko Nagata

Σε αμφότερες τις συναντήσεις συζητήθηκε η περαιτέρω σύσφιξη και ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας και Ιαπωνίας, ιδιαίτερα στους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού και του αθλητικού τουρισμού, βασιζόμενες και στο σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών.

GreeceJapan.com/Junko Nagata

Ο κ. Αυγενάκης συνεχάρη και εξήρε για τη διοργάνωση των Αγώνων, παρά τις πρωτοφανείς και εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία και επισήμανε ότι η Ιαπωνία μετέτρεψε την παγκόσμια κρίση σε ευκαιρία, προκειμένου να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο οι αρετές του αθλητισμού, η συνεχής προσπάθεια, η πειθαρχία και οι αξίες του Ολυμπισμού.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ευχαρίστησε εκ μέρους του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του ελληνικού λαού και προσκάλεσε την ομόλογό του, την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και όλους τους Ιάπωνες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες να επισκεφθούν την Ελλάδα μετά τη λήξη των Αγώνων, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή.

O κ. Αυγενάκης με την κα Χασιμότο | GreeceJapan.com/ Junko Nagata

Η κ. Χασιμότο, πρώην Υπουργός Αθλητισμού και θρύλος των Ολυμπιακών Αγώνων, με συμμετοχές σε τέσσερις Χειμερινές και τρεις Θερινές διοργανώσεις (ως αθλήτρια του πατινάζ ταχύτητας και της ποδηλασίας), η οποία έχει ονομάσει και τον γιο της «Γκιρίσα» («Ελλάδα»), καθώς γεννήθηκε το 2004, όταν οι Αγώνες διεξάγονταν στην Αθήνα, δώρισε στον κ. Αυγενάκη ένα βιβλίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

GreeceJapan.com/ Junko Nagata

Οι συναντήσεις συνεχίζονται με άλλα στελέχη της Ιαπωνικής Κυβέρνησης, αλλά και της Ολυμπιακής τους Επιτροπής με στόχο τη διερεύνηση κάθε δυνατότητας συνεργασίας σε αθλητικό επίπεδο.

GreeceJapan.com/ Junko Nagata
O κ. Αυγενάκης με την κα Ουανιμπούτσι και τον κ.Κακιούση | GreeceJapan.com/ Junko Nagata

Τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος βρίσκεται στο Τόκιο από την Παρασκευή 23 Ιουλίου, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Τελετή Έναρξης και να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των Ελλήνων πρωταθλητών στους Αγώνες, συνοδεύει στις συναντήσεις με Ιάπωνες αξιωματούχους ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ιαπωνία, Κωνσταντίνος Κακιούσης.

Φωτογραφίες: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ