Επενδυτικό ενδιαφέρον της Ιαπωνικής Κυβέρνησης για ελληνικές startups υψηλής τεχνολογίας

Συνάντηση με αποστολή της Iαπωνικής Kυβέρνησης υπό τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Ριοσέι Τανάκα, πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 Ιουλίου στα γραφεία του «Enterprise Greece» ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης.

Ο Ιάπωνας αξιωματούχος συνοδευόταν, μεταξύ άλλων, από τον Διευθυντή του Γραφείου Οικονομικής Αναζωογόνησης της Ιαπωνίας Τομοάκι Νακανίσι και από τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στη χώρα μας, Γιασουχίρο Σιμίζου, ενώ, από πλευράς του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών από τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γρηγόρη Δημητριάδη και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Enterprise Greece, Γρηγόρη Στεργιούλη.

Αντικείμενο της συνάντησης απετέλεσε το επενδυτικό ενδιαφέρον της Iαπωνικής Kυβέρνησης για startups επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας στους τομείς καινοτομίας, συστημάτων υγείας και συντήρησης συστημάτων υποδομής.

Με το πέρας της συνάντησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας της κυβέρνησης, αλλά και της αποτελεσματικής οικονομικής διπλωματίας, με μεγάλη χαρά συναντηθήκαμε σήμερα με την ιαπωνική αποστολή και ενθαρρύναμε την επιθυμία σύσφιξης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Στηρίζουμε, επίσης, ενεργά το ενδιαφέρον της ιαπωνικής πλευράς για ελληνικές startups σε θέματα υψηλής τεχνολογίας που αποτελεί και αναγνώριση του επιπέδου των νέων επιστημόνων της Ελλάδας.»

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ