Ενός έτους το SkyTree

photo: Junko nagata
photo: Junko Nagata

Τον πρώτο του χρόνο έκλεισε στις 22 Μαΐου το Skytree ο πύργος που είναι κατασκευασμένος στην ανατολική πλευρά του ποταμού Σουμίντα στο Τόκιο, απέναντι από την ιστορική περιοχή Ασακούσα.

Το Sky Tree, το οποίο έχει ύψος 634 μέτρα (στα ιαπωνικά οι αριθμοί αυτοί διαβάζονται «μουσάσι», όχι από το θρυλικό ξιφομάχο Μιγιαμότο Μουσάσι αλλά από την παλιά ονομασία της ευρύτερης περιοχής) είναι ο ψηλότερος πύργος στον κόσμο και η πρωταρχική λειτουργικότητα είναι αυτή της τηλεοπτικής κεραίας για τα μεγάλα δίκτυα της χώρας.

Στον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του, το Skytree επισκέφθηκαν 6,38 εκατομμύρια άνθρωποι, διαψεύδοντας τις αρχικές προβλέψεις για 5,4 εκατομμύρια επισκέπτες. Στο μεγάλο αριθμό επισκεπτών βοήθησε η μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ καθώς και η ύπαρξη του μεγάλου εμπορικού κέντρου «Σόρα Μάτσι» («πόλη του ουρανού») που δημιουργήθηκε στη βάση του πύργου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις 365 αυτές μέρες, το Skytree έμεινε κλειστό μόνο για τρεις ημέρες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων∙ οι υπεύθυνοι είχαν ανακοινώσει εξ’ αρχής ότι από κάποια ένταση ανέμου και πάνω, οι δύο πλατφόρμες που περιλαμβάνουν καφέ, εστιατόρια και παρατηρητήρια θα κλείνουν για το κοινό.

 

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΑΣ!ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣΜπορείτε να το παραγγείλετε εδώ

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

Γρηγόρης Μηλιαρέσης
Γρηγόρης Μηλιαρέσης
Δημοσιογράφος και μεταφραστής. Έχει συνεργαστεί με πλειάδα εφημερίδων, περιοδικών (τόσο του γενικού όσο και του ειδικού τύπου) και εκδοτικών οίκων και με ειδίκευση στο Ίντερνετ, τις πολεμικές τέχνες και την Ιαπωνία όπου και ζει τα τελευταία χρόνια. Από το 2012 μέχρι το 2016 έγραφε την εβδομαδιαία στήλη στο GreeceJapan.com "Γράμματα από έναν αιωρούμενο κόσμο" και το 2020 κυκλοφόρησε το ομότιτλο βιβλίο του. Περισσότερα στη συνέντευξη που είχε δώσει στο GreeceJapan.com.
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ