Ενημέρωση της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιαπωνία για τον κορωνοϊό COVID-19

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού COVID-19 στην Ιαπωνία είναι 13.631, εκ των οποίων τα 3.947 στην ευρύτερη περιφέρεια του Τόκιο, μη υπολογιζομένων των επιβατών και πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess (712). Συνολικά 407 ασθενείς έχουν καταλήξει.
Οι περιφέρειες με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων είναι το Τόκιο (3.947), η Όσακα (1.521), η Καναγκάουα (961), η Σαϊτάμα (826), η Τσίμπα (814), το Χοκάιντο (650), το Χιόγκο (634) και η Φουκουόκα (621).

Ο Πρωθυπουργός έχει κηρύξει όλη τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 16 Απριλίου με ισχύ έως και τις 6 Μαΐου και έχει απευθύνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων και επαφών κατά 80% προκειμένου να μην αυξηθούν τα κρούσματα πέραν του βαθμού αντοχής του υγειονομικού συστήματος.

Ανακοινώθηκε απόφαση απαγόρευσης εισόδου αλλοδαπών στην Ιαπωνία σε επιπλέον 14 χώρες (σύνολο χωρών για τις οποίες ισχύει απαγόρευση: 87), μέχρι και 14 ημέρες πριν την είσοδό τους στη χώρα, με ισχύ από απόψε τα μεσάνυχτα και μέχρι νεωτέρας. Παράλληλα ανακοινώθηκε παράταση της απαγόρευσης εισόδου μέχρι τέλος Μαΐου για τους προερχόμενους από τον χώρο Schengen, περιλαμβανομένης της Ελλάδας.

Δεν φαίνεται να επηρεάζονται προς το παρόν τα εναπομείναντα δρομολόγια αεροπορικών εταιρειών προς Ευρώπη (Qatar Airways, Air France, Lufthansa, KLM, ANA).
Εξακολουθεί να ισχύει η σύσταση προς του Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ιαπωνία και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν, καθότι υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού.

Πληροφορίες σχετικά με τις ενδεδειγμένες ενέργειες σε περίπτωση υποψίας μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό COVID-19 μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός AMDA International Medical Information Center με την υποστήριξη του Ιαπωνικού Ιατρικού Συλλόγου προσφέρει τηλεφωνικές υπηρεσίες για ερωτήματα και παροχή πληροφοριών σχετικά με τον κορωνοϊό COVID-19 σε οκτώ γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα Αγγλικά, στην τηλεφωνική γραμμή 03-6233-9266.
Η γραμμή απευθύνεται σε πολίτες ξένων χωρών που βρίσκονται στην Ιαπωνία και λειτουργεί καθημερινά μεταξύ 10:00 και 17:00.

Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ιαπωνία

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα