Ένας «ζωντανός» μεταφραστής Ιαπωνικών για συσκευές android ή iOS

Yomiwa_screenshot
Screenshots που τραβήξαμε κατά τη χρήση της εφαρμογής

Η εφαρμογή ονομάζεται Yomiwa και πρόκειται για έναν μεταφραστή ιαπωνικών για συσκευές με android ή iOS που όμως δέχεται δεδομένα από το χρήστη με «έξυπνο» τρόπο.

Ο χρήστης μπορεί, για παράδειγμα, να γράψει ιαπωνικά μέσω της οθόνης αφής. Η εφαρμογή είναι αρκετά καλή στο να αναγνωρίζει και να μεταφράζει ακόμα και κακογραμμένα kanji ή χαρακτήρες που μπορεί να περιέχουν και λάθη όπως φαίνεται και στην δεύτερη εικόνα.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της εφαρμογής, όμως, είναι ότι διαθέτει και λειτουργία βίντεο η οποία δίνει τη δυνατότητα μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο και στο οποίο βίντεο ο χρήστης μπορεί να «παγώσει» την εικόνα για μεγαλύτερη ευκολία στη μετάφραση ή μελέτη των χαρακτήρων. Επιπλέον, μπορεί να δώσει και μια φωτογραφία που έχει ήδη στη συσκευή του. Σε περίπτωση λάθους αναγνώρισης κάποιου χαρακτήρα, ο χρήστης μπορεί να το διορθώσει επιλέγοντας από μια λίστα με πιθανούς χαρακτήρες με τους οποίους μπορεί να υπήρξε σύγχυση.

Φυσικά, η τεχνολογία δεν μπορεί πάντα να ανταγωνιστεί την ανθρώπινη κρίση με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιπτώσεις που η εφαρμογή αδυνατεί να εντοπίσει τους χαρακτήρες στη φωτογραφία ή βίντεο. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν η εικόνα είναι θολή, έχει θόρυβο, αντανακλάσεις ή μπερδεμένα χρώματα. Παρ’όλα αυτά δεν παύει να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο ειδικά για κάποιον που μπορεί να βρεθεί χαμένος στο Τόκιο ανάμεσα σε πολλές πινακίδες!

Η εφαρμογή δεν χρειάζεται σύνδεση στο internet για να λειτουργήσει. Μπορείτε να την κατεβάσετε από το GooglePlay (δωρεάν) ή το iTunes (με κόστος 3,99$).

 

Αλεξάνδρα Τσενικλίδου
Αλεξάνδρα Τσενικλίδουhttp://tensaiprojects.weebly.com/
Η Αλεξάνδρα Τσενικλίδου είναι απόφοιτη ηλεκτρολόγος μηχανικός & μηχανικός Η/Υ από το ΕΜΠ και έχει ολοκληρώσει σπουδές στο 3d animation. Ως φοιτήτρια έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικό τεχνολογίας. Ασχολείται τόσο με προγραμματισμό όσο και με γραφικά για την ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών και παιχνιδοποιημένων εμπειριών ενώ παράλληλα μελετάει από προσωπικό ενδιαφέρον την ιαπωνική γλώσσα και κουλτούρα συνδυάζοντάς τες πολλές φορές με αυτά που φτιάχνει.

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ