Ένας ιωνικός κίονας στον Περιφερειακό του Τόκιο

©GreeceJapan.com/Junko Nagata

Ένας πελώριος κίονας ιωνικού ρυθμού δεσπόζει στον Περιφερειακό του Τόκιο (Tokyo Ring Road 8), σε ένα κτίριο με την ονομασία Μ2 που σχεδίασε το 1990 για λογαριασμό της Mazda ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονες Ιάπωνες αρχιτέκτονες, ο Κένγκο Κούμα (γεν. 1954). Αρχικά τo κτίριο χρησιμοποιήθηκε ως εργαστήριο σχεδιασμού και εκθεσιακός χώρος της Μazda. Το 2002 η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε το κτίριο στο Memolead Group, έναν όμιλο εταιρειών που ανάμεσα σε άλλα δραστηριοποιείται και ως γραφείο τελετών. Σήμερα στις αίθουσες του Μ2 φιλοξενούνται τελετές κηδειών και μνημοσύνων.

Για τους γνώστες του έργου του Κούμα, αρχιτέκτονα του σταδίου των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020, αλλά και της Riviera Galleria στο Ελληνικό, το κτίριο Μ2 αποτελεί μια “παραφωνία” του στυλ του και εντάσσεται στην περίοδο των πειραματισμών του στη συγχώνευση διαφορετικών τεχνοτροπιών.

©GreeceJapan.com/Junko Nagata
©GreeceJapan.com/Junko Nagata
©GreeceJapan.com/Junko Nagata
©GreeceJapan.com/Junko Nagata

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services