Ένα ελληνικό «Happy Little Island» τον Αύγουστο στο Τόκιο

日本語

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Litlle Land» (στην Ιαπωνία προβάλλεται ως «Happy Little Island») του Νίκου Νταγιαντά θα προβληθεί στις 13 Αυγούστου 2016 στο βουδιστικό ναό Joen-ji στο Σιντζούκου του Τόκιο σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία διανομής United People.

Το ντοκιμαντέρ έχει θέμα τη μακροβιότητα στην Ικαρία και είναι μια συμπαραγωγή της ΕΡΤ και του γαλλογερμανικού καναλιού Arte. Ακολουθεί τον 35χρονο Θοδωρή και μια ομάδα νέων Αθηναίων, οι οποίοι εγκαθίστανται μόνιμα στο απομακρυσμένο νησί της Ικαρίας, ελπίζοντας να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.

Εκεί, ανακαλύπτουν μια κοινωνία που στηρίζεται στην αυτονομία, τη συνεργασία και την στενή επαφή με τη φύση. Μελισσοκόμοι, οινοποιοί, αγρότες και ξυλουργοί, οι Ικαριώτες είναι πολυτάλαντοι και μαθημένοι στην ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ τους. Δέν είναι σκλάβοι του ρολογιού, αλλά κύριοι του χρόνου τους. Ικανοποιούν οι ίδιοι τις βασικές τους ανάγκες με μέτρο και έτσι καταφέρνουν να ζουν απλά και καλά, ακόμα και στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Έλλειψη άγχους, καθαρές τροφές, καλή παρέα: αυτό είναι ακόμα και σήμερα το τρίπτυχο της Ικαριακής ευδαιμονίας.

Όμως οι Ικαριώτες δεν ζουν μόνο καλύτερα, αλλά και περισσότερο. Το νησί είναι μία από τις ελάχιστες «μπλε ζώνες» του πλανήτη, όπου οι κάτοικοι απολαμβάνουν ιδιαίτερη μακροζωία: το ένα τρίτο του πληθυσμού ξεπερνά τα ενενήντα, και οι Ικαριώτες έχουν δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να περάσουν τα 100.

Μέσα από ένα μωσαϊκό μοναδικών χαρακτήρων, o σκηνοθέτης Νίκος Νταγιαντάς ανακαλύπτει τα μυστικά της Ικαρίας και πώς οι ριζικά διαφορετικές ζωές των κατοίκων του νησιού μας αφορούν άμεσα.

afisa_littlelife

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα