Ελληνοϊαπωνική συνεργασία στο Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου

 日本語

Η ιαπωνική εταιρεία χάλυβα JFE Steel Corporation ανακοίνωσε την Παρασκευή 8 Ιουλίου τη συμφωνία προμήθειας προϊόντων χάλυβα (ρολών και φύλλων θερµής έλασης) 78.000 τόνων στην ελληνική εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου η οποία συνεργάζεται με την ιαπωνική εταιρεία Marubeni Itochu Steel inc, έναν εκ των μεγαλύτερων προμηθευτών χάλυβα παγκοσμίως.

H εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου έχει ήδη υπογράψει το 2015 με το Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP) σύμβαση προμήθειας σωλήνων μεγάλης διαμέτρου, μήκους περίπου 495 χλμ, για το χερσαίο τμήμα του αγωγού στην Ελλάδα. Το σχετικό διαγωνισμό είχε κερδίσει μαζί με την Marubeni Itochu Steel inc.

Η JFE Steel θα κατασκευάσει τα προϊόντα χάλυβα στα εργοστάσια της στις βιομηχανικές ζώνες Fukuyama και Keihin και αναμένεται να τα παραδώσει στα Σωληνουργεία Κορίνθου μέσω της Marubeni Itochu Steel μέχρι το τέλος του 2016,  για την κατασκευή των σωληναγωγών που απαιτούνται για τον αγωγό TAP.

H εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου ΑΕ είναι ένας παγκόσμιος προμηθευτής υψηλής ποιότητας χαλυβδοσωλήνων για τις αγορές ενέργειας και του κλάδου των κατασκευών. Με έδρα στην Ελλάδα, ο Όμιλος Σωληνουργεία Κορίνθου έχει θυγατρικές στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κύπρο και την Πολωνία και διαθέτει ένα δίκτυο αντιπροσώπων και συνεργατών διεθνώς. Η βασική παραγωγική της μονάδα βρίσκεται στη Θίσβη Βοιωτίας, με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα τους 1.000.000 τόνους, περίπου.

Η εταιρεία Marubeni Itochu Steel Inc είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές χάλυβα και σωληνοειδών στον κόσμο με ενοποιημένο κύκλο εργασιών 2,1 τρισεκατομμυρίων γιεν και κέρδη προ φόρων ύψους 40 δισεκατομμυρίων γιεν το οικ. έτος 2014. Ιδρύθηκε το 2001 στην Ιαπωνία ως μια κοινοπραξία 50/50 της Marubeni και της Itochu Corporation.

Ο αγωγός TAP (Trans Adriatic Pipeline) θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II στο Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο 878 χλμ. μήκους αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα