Ελληνικό χρώμα στο 7ο Διεθνές Βραβείο MANGA !

Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του μάνγκα "Paris" του Γιώργου Αλεξόπουλου
Το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του μάνγκα “Paris” του Γιώργου Αλεξόπουλου

Ο Ελληνοαμερικανός Γιώργος Αλεξόπουλος (George Alexopoulos) κέρδισε το 2ο βραβείο στο 7ο Διεθνές Βραβείο MANGA που διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας.

Συγκεκριμένα, το μάνγκα του με τίτλο “Paris” κέρδισε το ένα από τα 3 «ασημένια βραβεία» του διαγωνισμού. Τα άλλα δύο ασημένια βραβεία κέρδισαν καλλιτέχνες από την Κίνα και Βέλγιο-Ισπανία. Το πρώτο βραβείο κέρδισε το έργο “Bokbig” της Ταϊλανδής Prema Jatukanyaprateep.

Ο Γιώργος Αλεξόπουλος γεννήθηκε το 1985, ζει στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ και έχει βραβευτεί αρκετές φορές για τη δουλειά του. Ανάμεσα στις επιτυχίες του είναι η 3η θέση στο διαγωνισμό  “Rising Stars of Manga” (vol.5) του Tokyopop.

Η υπόθεση του “Paris”

Τελειώνοντας το σχολείο στις ΗΠΑ, έχοντας ένα άχρηστο πτυχίο και χωρίς να έχει καταλήξει τι θέλει να κάνει στη ζωή της, η Κατερίνα αποφασίζει να πάει ταξίδι στα ελληνικά νησιά. Εκεί θα συναντήσει ένα νεαρό Έλληνα το Νίκο, ο οποίος ενδιαφέρεται για αυτήν και την καλεί για καφέ. Όμως η Κατερίνα δεν ξέρει ελληνικά! Οι δύο νέοι έρχονται τελικά κοντά επικοινωνώντας με νοήματα και σπαστές λέξεις. Όμως κάποια στιγμή η Kατερίνα θα πρέπει να γυρίσει πίσω στο σπίτι της στην Αμερική….
paris-alexopoulos2

Το Διεθνές Βραβείο MANGA το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο, θεσμοθετήθηκε το 2007 με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Εξωτερικών της Ιαπωνίας Taro Aso με σκοπό να τιμηθούν οι δημιουργοί που συμβάλλουν στην διάδοση των manga στο εξωτερικό.

Στο καλύτερο manga απονέμεται το χρυσό βραβείο, ενώ τα επόμενα τρία καλύτερα λαμβάνουν το ασημένιο. Οι βραβευθέντες με πρόσκληση της Japan Foundation θα παραστούν στην τελετή απονομής και στη διάρκεια της παραμονής τους στην Ιαπωνία θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν Ιάπωνες δημιουργούς manga  και να επισκεφθούν εκδοτικούς οίκους καθώς και άλλους χώρους.

Η ανακοίνωση των βραβείων στον ιστοχώρο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιαπωνίας 

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ