Έλληνες στον Μαραθώνιο του Τόκιο 2023: Κυριάκος Εξαδάκτυλος

Έπειτα από τρία χρόνια αναμονής λόγω της πανδημίας, φέτος έτρεξαν στον Μαραθώνιο του Τόκιο (Κυριακή 5 Μαρτίου) και οι ερασιτέχνες δρομείς. Είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε με κάποιους από τους Έλληνες δρομείς – συνολικά έτρεξαν 13 άνδρες και 1 γυναίκα – και τους ευχαριστούμε πολύ που μοιράστηκαν μαζί μας τις εντυπώσεις τους από τη συμμετοχή τους αλλά και από την Ιαπωνία!

O Κυριάκος Εξαδάκτυλος έχει τρέξει σε 11 μαραθώνιους. Το όνειρό του να τρέξει και στους 6 μαραθώνιους της σειράς Abbot World Marathon Majors πραγματοποιήθηκε φέτος στο Τόκιο!

Ο Κυριάκος Εξαδάκτυλος στον Μαραθώνιο του Τόκιο

Το 2017 έβαλα ως όνειρο τους 6 μεγάλους μαραθώνιους μέχρι το 2020. Ξεκίνησα με Βερολίνο το 2017, Βοστώνη και Νέα Υόρκη το 2018, Λονδίνο και Σικάγο το 2019… μετά ήρθε ο Covid και άλλαξε τα πάντα στη ζωή μας. Σε αυτά τα 3 χρόνια αναμονής, κοίταξα πως μπορώ να βελτιωθώ και τι άλλες εμπειρίες μπορούσα να αποκτήσω. Έτσι έτρεξα σε άλλους μαραθώνιους όπως στην Ισπανία και Νορβηγία, και πέτυχα τις καλύτερες προσωπικές επιδόσεις, κάτω από 3 ώρες, παρά την ηλικία (50).

1η Μαρτίου προσγειώθηκα στο Τόκιο αλλά αυτό συνέπεσε με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστήχημα στην Ελλάδα που κόστισε άδικα τόσες πολλές ανθρώπινες ζωές, δυστυχώς νέους ανθρώπους με πολλά ανεκπλήρωτα όνειρα. Το γεγονός αυτό με έκανε να βάλω τα πράγματα σε σωστή σειρά στο μυαλό μου ξέροντας ότι είμαι μακριά απ την οικογένεια και ότι ο βασικός στόχος ήταν η εκπλήρωση του 6ου μαραθώνιου παρά ένα προσωπικό ρεκόρ. Έτσι εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο τις 4 ημέρες πριν τον αγώνα, γνώρισα, είδα και γεύτηκα πολλά από την εντυπωσιακή και μοναδική κουλτούρα, τα μέρη όπως το όρος Φούτζι και την κουζίνα αυτής της μαγευτικής χώρας!

Ο αγώνας ήταν εκπληκτικός, συνωστισμός στην αρχή αλλά σε όλη τη διαδρομή η υποστήριξη του κόσμου ήταν εκπληκτική και η ποιότητα και καθαριότητα του δρόμου η καλύτερη που έχω δει ποτέ! Τερμάτισα δυνατά με πολύ καλή επίδοση (3:01) και πανευτυχής έχοντας εκπληρώσει το όνειρο των 6 World Marathon Majors.

Σε αυτό το «ταξίδι» των 6 Majors (11 συνολικά μαραθώνιους) αποκόμισα πολλά, αλλά μπορώ να σταθώ σε 5 βασικά στοιχεία:

– Βάλε όνειρα τώρα με μικρό ορίζοντα (2-5 χρόνων). Μην περιμένεις τα χρόνια της σύνταξης. Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο εκτός του ότι είμαστε όλοι περαστικοί στο χρόνο.
– Σε κάθε μεγάλο βήμα προς την εκπλήρωση του ονείρου, κάνε μια στάση και σκέψου τι αποκόμισες και πως μπορείς να βελτιωθείς.
– Βρες κάποιον να ζήσεις μαζί το ταξίδι σε καθημερινή βάση (ένα φίλο ή γκρουπ).
– Κάνε την προετοιμασία μέρος της ζωής σου. Μοίρασε τις αξίες, επιτυχίες και αποτυχίες με άλλους και προπάντων με τους μικρούς και τα παιδιά σου.
– Η προσωπική σου δέσμευση είναι απαραίτητη για την αρχή αλλά η συνοχή και σταθερή επιμονή στο work plan είναι αυτά που θα σε φέρουν στο τέρμα με επιτυχία!

Ευχαριστώ την οικογένεια μου και όλους όσους με υποστήριξαν σε αυτό το πανέμορφο ταξίδι.

Κυριάκος Εξαδάκτυλος, μόνιμος κάτοικος Μαδρίτης, ελληνική κατοικία Χαλκίδα και μέλος δρομέων Εύβοιας.

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ