Ελλάδα-Μισάτο: Αναμνηστικά γραμματόσημα της πόλης που θα υποδεχθεί την Εθνική Ομάδα Στίβου

日本語

Σε λιγότερο από ένα μήνα, σύμφωνα με το μέχρι τώρα πρόγραμμα, η Εθνική ομάδα στίβου της Ελλάδας θα φτάσει στο Μισάτο για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της πριν μπει στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο (τα αγωνίσματα του στίβου ξεκινούν στις 30 Ιουλίου). Το προπονητικό κέντρο της πόλης έχει επιλεγεί από τον ΣΕΓΑΣ τον Οκτώβριο του 2019. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου, ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας είχε επισκεφθεί το Μισάτο προκειμένου να επιθεωρήσει στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το καινούργιο στάδιο.

Το Μισάτο έχει ανακηρυχθεί από το 2016 πόλη φιλοξενίας της Ελλάδας στο πλαίσιο της Host Town Initiative, μιας πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης της Ιαπωνίας που έχει σκοπό τη διασύνδεση ιαπωνικών πόλεων με χώρες που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Εκτός από την προετοιμασία των Εθνικών ομάδων τους, οι χώρες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τον πολιτισμό τους, τον τουρισμό κ.α στο ιαπωνικό κοινό και να δημιουργήσουν μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ τους μέσω πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων ανταλλαγών.

Τα Ιαπωνικά Ταχυδρομεία σε συνεργασία με τους δήμους που συμμετέχουν κυκλοφορούν σε περιορισμένη ποσότητα αναμνηστικά γραμματόσημα. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 129 φύλλα, για ισάριθμες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Μισάτο.

Τα γραμματόσημα για το Μισάτο θα κυκλοφορήσουν την Παρασκευή 2 Ιουλίου και θα διατίθενται στο κοινό σε ταχυδρομεία της πόλης και του νομού Σαϊτάμα, στο κεντρικό ταχυδρομείο του Τόκιο και στο ταχυδρομείο του Οτεμάτσι (συνολικά 122 ταχυδρομεία). Κάθε φύλλο έχει 5 γραμματόσημα και θα πωλείται 920 γιεν (περίπου 7 ευρώ). Το φύλλο κοσμούν επίσης φωτογραφίες από εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο Μισάτο με τη συμμετοχή της Ελληνικής Πρεσβείας.

Το Σάββατο 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Μισάτο εκδήλωση παρουσίασης των αναμνηστικών γραμματοσήμων με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Μασαάκι Κίζου και εκπροσώπων των Ιαπωνικών Ταχυδρομείων.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ