Ελλάδα-Ιαπωνία, εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για τους Πρόσφυγες

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τους Πρόσφυγες και με την επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, από το Τόκιο, του Επιτρόπου της Ιαπωνικής Αθλητικής Υπηρεσίας, Ντάιτσι Σουζούκι (Χρυσός Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ στα 100 μέτρα ύπτιο) ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας Γιασουχίρο Σιμίζου στην Ελλάδα και με αντιπροσωπεία του Γραφείου της UNICEF για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες στην Ελλάδα, παρέδωσαν μπάλες ποδοσφαίρου σε παιδιά προσφύγων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αθλητισμός του Αύριο» της Ιαπωνίας.

Στην Αθλητική Γιορτή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουνίου στο Εθνικό Γυμναστήριο της Αθήνας, «Αθλητικό Πάρκο Φωκιανός», 40 παιδιά από διάφορες χώρες έπαιξαν μαζί αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο, τζούντο, μπάσκετ και βόλεϊ. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από κοινού από την Πρεσβεία της Ιαπωνίας και το Γραφείο της UNICEF για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, το Αθλητικό Πάρκο Φωκιανός και την Ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Elix.

«Ο αθλητισμός έχει το προνόμιο να ενώνει ανθρώπους από όλα τα μέρη της γης, χωρίς να προτάσσει οικονομικές ανισότητες ή φυλετικά χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχουν διακρίσεις και όλοι λαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες. Έτσι ο χώρος του αθλητισμού γίνεται το παράδειγμα για να έχουμε κοινωνίες με ισότητα και δικαιοσύνη. Βαδίζοντας την Ολυμπιάδα της Ιαπωνίας, συμπορευόμαστε με την διοργανώτρια χώρα και δίνουμε το μήνυμα στο Τόκιο πως η Ελλάδα θα βοηθήσει σε όποιο επίπεδο της ζητηθεί», είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Βασιλειάδης.

«Το πρόγραμμα Αθλητισμός του Αύριο ξεκίνησε όταν το Τόκιο επελέγη να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Με βάση το πρόγραμμα αυτό, αθλητικές εκδηλώσεις διεξάγονται σε 200 χώρες και περιφέρειες ανά τον κόσμο, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον αθλητισμό», δήλωσε ο κ. Σουζούκι.

«Η δύναμη του αθλητισμού μπορεί να ξεπεράσει πολλά πράγματα. Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την κοινωνική ένταξη των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελλάδα είναι η γλώσσα. Ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό σημείο έναρξης για να ξεπεραστεί με ευκολία ένα εμπόδιο σαν αυτό και να ενισχυθεί η έννοια της ισότητας και της φιλίας,» υπογράμμισε ο Lucio Melandri, Εθνικός Συντονιστής του Γραφείου της UNICEF για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τα παιδιά συμμετείχαν σε τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς και σε ένα εργαστήριο Ειρήνης Οριζούρου. Νωρίτερα ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε υποδεχτεί στη ΓΓΑ τον Επίτροπο της Ιαπωνικής Αθλητικής Υπηρεσίας, Ντάιτσι Σουζούκι και τον Πρέσβη της Ιαπωνίας Γιασουχίρο Σουζούκι, με τους οποίους συζήτησαν για τα περιθώρια συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας στον αθλητισμό.

Ο Έλληνας Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέλυσε τις ενέργειες που κάνει η Ελλάδα για την ανάπτυξη του αθλητισμού την επόμενη μέρα, μετά τη δύσκολη περίοδο της κρίσης, τονίζοντας μεταξύ άλλων το επενδυτικό σχέδιο ύψους 2 εκατ. ευρώ για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του διαπιστευμένου εργαστηρίου αντιντόπινγκ στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιαπωνία και η Ελλάδα υπέγραψαν τη Συμφωνία Συνεργασίας για τον Αθλητισμό το 2017, με στόχο να ενισχυθούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών με ορίζοντα τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020. Το 2019, η Ιαπωνία και η Ελλάδα θα εορτάσουν την 120ή επέτειο των διπλωματικών σχέσεων και της φιλίας, ενώ θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή χρονιά του Τόκιο 2020.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ