Ελλάδα-Ιαπωνία: 20 Μαΐου 1899 – Υπογραφή του «Συμφώνου Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας»

日本語

Στις 20 Μαΐου 1899 πραγματοποιήθηκε η υπογραφή του «Συμφώνου Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας» μεταξύ της Ελλάδας και της Ιαπωνίας που αποτέλεσε την έναρξη των επίσημων σχέσεων των δύο χωρών.

Το Σύμφωνο συνυπογράφηκε στην Αθήνα από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών Άθω Ρωμάνο (1858-1940) και τον πληρεξούσιο Πρέσβη Μακίνο Νομπουάκι (牧野 伸顕, 1861-1949). Εκείνη την περίοδο ο Νομπουάκι υπηρετούσε στη Ρώμη ως Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ιταλία.

Άθως Ρωμάνος (1913), Μακίνο Νομπουάκι (1900)

Η επικύρωση του Συμφώνου από τη Ελληνική Βουλή έγινε στις 7 Ιουνίου 1899. Το παρακάτω απόσπασμα είναι από τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της Συνεδρίασης της Βουλής την ημερομηνία της επικύρωσης.

Μετά τούτο εισήλθεν ή Βουλή είς τά έν τή ημερησία διατάξει καί παρεδέχθη κατ’ αρχήν άρθρον καί σύνολον είς γ’ συζήτησιν τό νομοσχέδιον «περί κυρώσεως τής μεταξύ Ελλάδος και Ιαπωνίας έν Αθήναις συνομολογηθείσας Συνθήκης φιλίας, εμπορίου καί ναυτιλίας», έχων ώς εξής:

Άρθρον μόνον

Η μεταξύ Ελλάδος καί Ιαπωνίας συνομολογηθείσα καί έν Αθήναις τή 20 Μαΐου τού έτους 1899 αντιστοιχούντος πρός τήν 1ην ημέραν του έκτου μηνός του 32ου έτους Meiji υπογραφείσα Συνθήκη Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας, εξ άρθρων 17 και ής το κείμενον έπεται, έχει πλήρη και νόμιμον ισχύν.

 

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΑΣ!ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣΜπορείτε να το παραγγείλετε εδώ

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ