Έληξε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιαπωνία

Τα περισσότερα καταστήματα στο Τόκιο είχαν κατεβάσει ρολά από τα τέλη Μαρτίου. Photo: GreeceJapan.com

Έληξε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη την Ιαπωνία μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και στους νομούς Χοκάιντο, Τόκιο, Καναγκάουα, Σαϊτάμα και Τσίμπα όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Ήδη η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο έχει ανακοινώσει το σχέδιο της για την άρση των περιοριστικών μέτρων που περιλαμβάνει το άνοιγμα των καταστημάτων, μουσείων καθώς και των εστιατορίων που θα είναι ανοικτά μέχρι τις 10 το βράδυ.

Η κυβέρνηση προέτρεψε τους πολίτες να συνεχίσουν να επιδεικνύουν την απαραίτητη προσοχή, φορώντας μάσκες όπου χρειάζεται και να αποφεύγουν το συνωστισμό στους κλειστούς χώρους.  Επίσης μέχρι τέλη Μαΐου αποθαρρύνει τα ταξίδια μεταξύ των νομών. Εάν ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού αυξηθεί, ενδέχεται να εφαρμοστούν εκ νέου μέτρα έκτακτης ανάγκης. Η κατάσταση θα επαναξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες.

Mέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 16.628 κρούσματα του κορωνοϊού και 851 θάνατοι.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ