Αθήνα-Tόκιο: «Electric Night Vol.3 Έκθεση-Αφιέρωμα στις Ηλεκτρικές Τέχνες»

ElectricNight3

Το BETON7 και το Palais de Paris του Tόκιο, σε συνεργασία με το Contemporary Art Showcase Athens, στήνει μια γέφυρα ηλεκτρισμού ανάμεσα στην Αθήνα και το Τόκιο. Η εκδήλωση ‘‘Electric Night’’ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά παράλληλα στο Τόκιο και στο ΒΕΤΟΝ7 στον Βοτανικό. Στo πλαίσιo του ‘‘Electric Night #3’’, πραγματοποιείται η παρουσίαση του βιβλίου “N,AI” του διεθνούς Έλληνα ποιητή και εικαστικού των διαμέσων Δημοσθένη Αγραφιώτη, σε δίγλωσση Ιαπωνική / Αγγλική έκδοση, από την Estepa Press Editions, με σχέδια του θρυλικού Ιάπωνα εικαστικού και μέλους του κινήματος Gutai της Osaka, Takesada Matsutani.

Στο ‘‘Electric Night #3’’ συμμετέχουν έξι νέοι Έλληνες καλλιτέχνες, εκθέτοντας έργα video-τέχνης σε Ιαπωνία και Αθήνα, σε μια εκδήλωση που παίρνει την μορφή δύο παράλληλων συμβάντων, που γεφυρώνονται χωροχρονικά, ηλεκτρικά.

Το “Electric Night” πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων παρεμβατικού χαρακτήρα, που πραγματοποιούνται δίνοντας νέα ζωή σε διάφορους χώρους του Tokyo της Ιαπωνίας, με εστίαση στον πειραματισμό πάνω στις ‘‘Ηλεκτρικές Τέχνες’’. Αποφεύγοντας τις ταξινομήσεις (video-art, sound-art, ψηφιακή τέχνη), οι εκδηλώσεις του ‘‘Electric Night’’, με επιμέλεια του οργανωτή του Palais de paris, Frederic Weigel, εξερευνούν το ευρύ φάσμα της τέχνης που βασίζεται, είτε άμεσα, είτε συμβολικά, στην σημαντικότερη μορφοποιητική δύναμη του αιώνα μας, την ηλεκτρική ενέργεια. Το “Electric Night #1’’ πραγματοποιήθηκε στο Denkinkan (κυριολεκτική μετάφραση: το σπίτι της ηλεκτρικής ενέργειας), το αρχαιότερο θέατρο της περιοχής του Takasaki, σε συνεργασία του Palais de paris με την Ταινιοθήκη Takasaki. Το Palais de paris είναι ένας θεσμός που γεφυρώνει πολλούς παράγοντες της σύγχρονης τέχνης στη Γαλλία και την Ιαπωνία, όπως είναι η Σχολή Καλών Τεχνών της Besanson, το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ιαπωνίας, το Atelier Vortex, και η Jeune Création.

Διάρκεια: 29 Μαρτίου – 5 Απριλίου
Εγκαίνια:  29 Μαρτίου 2015, 20.00
Ώρες λειτουργίας έκθεσης:  Δευτέρα έως Παρασκευή 14.00-20.30, Σάββατο 14.00-18.00, Κυριακές κλειστά

Συμμετέχουν | Video – Artists Αντώνης Αντωνίου / Άννα Παπαθανασίου / Χρυσάνθη Μπαϊράμη / Ανσίς Ντομπίσιν /Ελίνα Νιάρχου / Μυρτώ Βρατσάνου / Νικολέττα Κατσαμπάνη

Παρουσίαση βιβλίου N,AI / επιτέλεση | Δημοσθένης Αγραφιώτης

Οργάνωση | Palais de paris / BETON7 / Contemporary Art Showcase Athens

BETON7, Πύδνας 7, Αθήνα. Tηλ. 210 751 2625

electric-night-takasaki-kannon-yro

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services