Έκθεση Ουκιγιόε στην Κύπρο

Το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή στην Κύπρο προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να απολαύσει ένα ταξίδι στην παραδοσιακή ξυλογραφία της Ιαπωνίας. Το Μουσείο διαθέτει στη συλλογή του αρκετά Ουκιγιόε των 18ου και 19ου αιώνα, και μερικές ποιοτικές αναπαραγωγές του 20ου αιώνα, με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και καλλιτεχνών.

Αυτά τα σπουδαία έργα φημισμένων καθώς και ανώνυμων καλλιτεχνών, παρουσιάζονται σε έκθεση στα Πλατανίστεια, από 24 Ιούνη μέχρι 30 Ιούλη 2017. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 24 Ιουνίου στις 19:00 και θα κηρύξουν την έναρξη του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Animation Κύπρου Όψεις του Κόσμου.

Tο Ιαπωνικό αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017, το EU JAPAN FEST, το Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κύπρου Όψεις του Κόσμου με την στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο επισκέπτης θα χαρεί, μεταξύ άλλων, ξυλογραφίες των κορυφαίων χαρακτών Masanobu, Harunobu, Eishōsai Chōki, Eisui, Shunshō, Eisen, Utamaro, Kiyonaga, Hiroshige, Kunisada, Kuniyoshi και Yoshikuni.

Παράλληλα, στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία, παρουσιάζονται από το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή άλλες δυο εκθέσεις χαρακτικής ταυτόχρονα: «Σύγχρονη Ιαπωνική Χαρακτική» και «Έργα Mokuhanga του Οργανισμού MI-LAB Ιαπωνίας». Οι εκθέσεις αυτές θα είναι ανοικτές από 21 Ιουνίου μέχρι 1 Ιουλίου 2017.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ