Ο Ελληνικός, μπλε κόσμος, του Μασαγιούκι Μουράι – Αναδρομική έκθεση του σπουδαίου Ιάπωνα ζωγράφου στο Τόκιο

日本語

“The World of Masayuki Murai – Blue Eternity, Engraving History”

Αναδρομική έκθεση του σπουδαίου καλλιτέχνη της ιαπωνικής σύγχρονης ζωγραφικής νιχόνγκα, γνωστού για την ελληνική θεματολογία των έργων του, Μασαγιούκι Μουράι, εγκαινιάζει στις 2 Δεκεμβρίου 2023 το Sato Sakura Museum στο Τόκιο.

Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2024, παρουσιάζει τη σειρά έργων του για την Ελλάδα (“Greece Series”) πάνω στην οποία ο Ιάπωνας καλλιτέχνης εργάζεται για περίπου 30 χρόνια, από το 1992 μέχρι σήμερα. Με το αγαπημένο του χρώμα στην παλέτα του, την ουλτραμαρίνη, ο Μασαγιούκι Μουράι απεικονίζει αρχαιολογικά και αρχιτεκτονικά τοπία της Ελλάδας αποτυπώνοντας την αιώνια ακτινοβολία του ελληνικού πολιτισμού. Ο Μασαγιούκι Μουράι επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα το 1979 και όπως έχει πει, επηρεάστηκε έντονα από τις τοιχογραφίες της Σαντορίνης που είδε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Όταν επισκέφτηκε ξανά την Ελλάδα το 1992, εξερεύνησε ιστορικές συνοικίες και νησιά, και η Ελλάδα άρχισε να παίρνει κυρίαρχη θέση στη ζωγραφική του.

Ο Μασαγιούκι Μουράι γεννήθηκε το 1947 στoν νομό του Κιότο. Είναι μέλος της Ιαπωνικής Ακαδημίας Τεχνών, διευθυντής της Έκθεσης Καλών Τεχνών Νitten (διοργανώνεται από το 1907 και είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για τις Καλές Τέχνες στην Ιαπωνία), επικεφαλής και καθηγητής του τμήματος Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Όσακα και επισκέπτης καθηγητής στο Κολλέγιο Τέχνης της Καναζάουα. Για το έργο του έχει βραβευθεί από τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας.

Το 2004 φιλοτέχνησε το γραμματόσημο των Ιαπωνικών Ταχυδρομείων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Το 1999 έργο του κόσμησε το επετειακό γραμματόσημο και φάκελο για τα «100 Χρόνια Φιλίας Ελλάδας-Ιαπωνίας».

Sato Sakura Museum, 1-7-13 Kamimeguro, Meguro-ku, Tokyo

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα