Έκθεση της Γιάννας Ανδρεάδη στο Τόκιο

日本語

Update: 24/08/2019

Εγκαινιάζεται στις 20 Αυγούστου στη γκαλερί 5610 στο Τόκιο η έκθεση “Winter” της εικαστικού Γιάννας Ανδρεάδη με την ευκαιρία της έκδοσης του ομότιτλου βιβλίου από τον εκδοτικό οίκο One Stroke.

Το βιβλίο “Winter” μια εποχική αναφορά στο χάϊκου, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της με τον Ιάπωνα καλλιτέχνη Κατσούμι Κομαγκάτα, δημιουργό του One Stroke. Tα μαυρόασπρα λιτά σχέδια διαφορετικών δέντρων στις σελίδες του, δημιουργούν την εντύπωση του δάσους και ταυτόχρονα δημιουργούν αφηρημένες συνθέσεις και ρυθμούς με την τυχαία αντιπαράθεσή τους.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου 2019.

Γιάννα Ανδρεάδη

Η Γιάννα Ανδρεάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε ζωγραφική στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts του Παρισιού. Zει στη Γαλλία από το 1978. Εκφράζεται με τη ζωγραφική, το σχέδιο, τη φωτογραφία, τα βιβλία και τα συμμετοχικά έργα. Η δουλειά της εμπνέεται από τις εμπειρίες της, τη φύση, αλλά και το αστικό τοπίο και την πολιτιστική πολυμορφία της πόλης. Πάντα, στην ζωγραφική και τα σχέδια της προσπαθεί να αποτυπώσει τις εντυπώσεις της με τον πιο αυθόρμητο, απόλυτο και λιτό τρόπο. Το ατελιέ της είναι στη Ruche στο Παρίσι.

Το βιβλίο συνιστά ένα από τα προτιμώμενα μέσα δημιουργίας και έκφρασης της Γιάννας Ανδρεάδη. Μέχρι τώρα έχει εκδώσει δεκαπέντε βιβλία, φωτογραφικά λευκώματα ή βιβλία με σχέδια, στη Γαλλία, (Editions des Grandes Personnes) το Μεξικό, (Petra Ediciones), την Ινδία (Tara Books) την Ελλάδα (Agra) καθώς και πολλές λιθογραφικές αριθμημένες εκδόσεις στο Atelier FranckBordas και βιβλία από ύφασμα για τις Les Trois Ourses όπου γνώρισε τον Κατσούμι Κομαγκάτα (που έχει εκδώσει πολλά βιβλία για τα παιδιά με τον εκδοτικό του οίκο One Stroke).

Εκθέτει τακτικά ζωγραφικά ή φωτογραφικά της έργα στη Γαλλία. Το 2015 πραγματοποιήθηκε αναδρομική έκθεση της δουλειάς της στη Λοριάν της Βρετάνης και παράλληλα εκδόθηκε κατάλογος με τον τίτλο Géographies. Στην Ελλάδα στις πιο πρόσφατες εκθέσεις εξέθεσε την εκδοτική της δουλειά των τελευταίων δεκαεννέα χρόνων τον Oκτώβριο του 2012 στην οικία Κατακουζηνού, στο πλαίσιο του Athens Printfest. Τον Δεκέμβριο του 2016 εξέθεσε το συμμετοχικό φωτογραφικό έργο «ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ» στο Μουσείο Μπενάκη (Η Αθήνα μεσα από τα παράθυρα των κατοίκων της) και παράλληλα κυκλοφόρησε το βιβλίο ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ – Παράθυρα στην πόλη από τις Εκδόσεις Άγρα. Το καλοκαίρι 2019 έχει έκθεση στην Καίρειο Βιβλιοθήκη της Ανδρου.

UPDATE: Φωτογραφίες από την έκθεση (24/08/2019)

H Γιάννα Ανδρεάδη

Η Γιάννα Ανδρεάδη με τον Κατσούμι Κομαγκάτα και μια μικρή φιλότεχνη

Η Γιάννα Ανδρεάδη με τον Κατσούμι Κομαγκάτα και τη σύζυγό του Μίτσικο Κομαγκάτα

Photos: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα