Έκθεση Αστικής Καλλιγραφίας από τον Simon Silaidis στο Τόκιο

simon_silaidis

Urban Calligraphy είναι ο όρος που περιγράφει την καλλιγραφία σε αστικά, περιαστικά ή και αγροτικά περιβάλλοντα, σε τοπία που θυμίζουν πόλη ή βρίσκονται στο κέντρο μιας μεγάλης πρωτεύουσας. Είναι η καλλιγραφία που ξεφεύγει από τη διαδικασία που απαιτεί μελάνι και χαρτί και «εκθέτει τον εαυτό της» σε δημόσιους χώρους, εγκαταλελειμμένα κτήρια, δρόμους και οποιοδήποτε άλλο location μέσα σε ένα αμιγώς αστικό περιβάλλον, με τη χρήση πρώτων υλών που δεν περνούν καν από το μυαλό σας.

Urban_Calligraphy_Exhibition_TokyoΟ Σίμος Συλαΐδης είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τo “Urban Calligraphy Movement”, και είναι η αγάπη του για τα γράμματα ως χαρακτήρες, αλλά και για τα ταξίδια στα πιο τρελά μέρη του πλανήτη, που δημιούργησαν στο μυαλό του το όραμα, το πάθος και την επιθυμία να ανακαλύψει και να διαδώσει αυτή τη νέα και εντελώς ανατρεπτική πλευρά της καλλιγραφίας.

Ο Σίμος Συλαϊδης (a.k.a. Simon Silaidis) είναι ένας designer, σχεδιαστής, ένα οραματιστής, ένας πρωτοπόρος, που δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο τα τελευταία 12 χρόνια. Θα εντοπίσετε το έργο του σε εγκαταλελειμμένα μέρη, στους δρόμους και τους τοίχους σε Ευρώπη και Ασία. Η αγάπη του για τα γράμματα, τον έσπρωξε στη δημιούργία του δικού του στυλ καλλιγραφίας και στη συνέχεια τον έβγαλε στους δρόμους για να πραγματοποιήσει το δικό του Urban Calligraphy project. Το στυλ του είναι ένα mix από δυτική, ασιατική και αραβική καλλιγραφία. Ο Σίμος, αναδυκνύει εγκαταλελειμμένα αστικά περιβάλλοντα, δημιουργώντας επάνω τους (σε τοίχους, δάπεδα κ.ο.κ) αστικά αριστουργήματα με τη χρήση του δικού του προσωπικού στυλ. Όταν δημιουργεί στο στούντιο, ο Σίμος χρησιμοποιεί μελάνι και bamboo pens (γραφίδες από μπαμπού), όταν όμως βγαίνει έξω, οι βούρτσες και οι τεράστιες σκούπες αποτελούν τις πρώτες του ύλες.

Το όραμα του Σίμου για έναν brand new κόσμο της καλλιγραφίας, στηρίζεται στις αρχές της ηρεμίας και της συμμετρίας και στην ουσία πρόκειται για μια πρόταση του ίδιου για μια εκ των έσω αλλαγή του κόσμου.

H MONTANA COLORS JP παρουσιάζει στο Τόκιο και στην Kojimachi Gallery την ατομική του έκθεση από τις 10 Αύγουστου έως και 20 Αυγούστου 2013.

Opening Party 2013. 8. 10 SAT 17:00 ~ 20:00

麹町画廊 Kojimachi Gallery
2013. 8. 10 SAT ~ 8. 20
3-4-2 Koujimachi Chiyoda Tokyo 102-0083
tel:03-3221-3953
montanacolors-jp.blogspot.com

www.urbancalligraphy.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ