Εκδηλώσεις προώθησης του ελληνικού κρασιού στην Ιαπωνία

Στην περσινή Vinexpo. Φωτογραφία: GreeceJapan.com

100 εκλεκτά κρασιά από 45 ελληνικά οινοποιεία παρουσιάζονται στο Τόκιο (22 Μαΐου 2017, Okura Hotel) και την Όσακα (24 Μαΐου 2017, Intercontinental Hotel). Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν συνέχεια της επιτυχημένης συμμετοχής της Ελλάδας στη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού της Ιαπωνίας Vinexpo τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν γευσιγνωσία για ειδικούς του οινικού χώρου (εισαγωγείς, διανομείς, σομμελιέ, εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης, δημοσιογράφους, κ.λ.π.) και από δύο θεματικά master class σεμινάρια σε κάθε πόλη.

Το πρωινό σεμινάριο θα εστιάσει στις τέσσερις ποικιλίες-πρεσβευτές (μοσχοφίλερο, ασύρτικο, αγιωργίτικο, ξυνόμαυρο). Το απόγευμα το ιαπωνικό κοινό θα εξοικειωθεί με τις νέες τάσεις του ελληνικού οίνου καθώς και τους φυσικούς και βιοδυναμικούς οίνους. Ωστόσο, σε κάθε πόλη θα παρουσιασθούν διαφορετικές ετικέτες με στόχο να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα του ελληνικού αμπελώνα.

Οι θέσεις συμμετοχής έχουν ήδη υπερκαλυφθεί για όλα τα σεμινάρια, παρ’ όλο που αυξήθηκαν κατά 20%, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερα άτομα άτομα να γνωρίσουν τα ελληνικά κρασιά.

Τα σεμινάρια θα παρουσιάσει ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW.

Σε κάθε πόλη θα ακολουθήσουν δείπνα για καταναλωτές στα οποία τα ελληνικά κρασιά θα συνοδεύσουν επιλεγμένα πιάτα ιαπωνικής κουζίνας.

Συνεχίζεται, επίσης, το πρόγραμμα διαφημιστικών καταχωρήσεων για τον ελληνικό αμπελώνα στον ιαπωνικό οινικό Τύπο. Παράλληλα, μία ομάδα Ιαπώνων εισαγωγέων επισκέφθηκε τον Μάρτιο την έκθεση Οινόραμα στο Ζάππειο, όπου έγιναν εκτενείς παρουσιάσεις οινοποιείων και ποικιλιών, και κατόπιν την Σαντορίνη, ενώ άλλη ομάδα εκπροσώπων του ιαπωνικού Τύπου θα επισκεφθεί τον Ιούνιο τους αμπελώνες της Βόρειας Ελλάδας, της Αττικής και της Κρήτης.

Το πρόγραμμα προώθησης, το οποίο θα συνεχισθεί και το 2018 με περισσότερες δράσεις, αποδίδει ήδη καρπούς καθώς οι ελληνικές εξαγωγές οίνου στην απαιτητική ιαπωνική αγορά την τελευταία διετία έχουν αυξηθεί κατά 50% φθάνοντας τις πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ. το 2016 με συνεχιζόμενη ανοδική τάση τους πρώτες μήνες του 2017.

Οι δράσεις υλοποιούνται από κοινού από το Enterprise Greece και το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ