Εκδήλωση: «Tokei Maru: Ένα πλοίο στη σκιά του χρόνου»

Εκδήλωση με θέμα «Tokei Maru: Ένα πλοίο στη σκιά του χρόνου» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Απριλίου στις 19:00 στο Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία του Δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση ανασύρει από τη λήθη του χρόνου μια ξεχωριστή στιγμή στην ιστορία και περιλαμβάνει:

– Προβολή ταινίας τεκμηρίωσης με θέμα: Το ιαπωνικό πλοίο «TOKEI MARU», διάρκειας 20’. Σκηνοθεσία και έρευνα Ζάχος Ζαμολαδάς.
– Ομιλία με θέμα: «TOKEI MARU, από το ναυπηγείο του Newcastle στην Σμύρνη το 1922».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της εποχής και μαρτυρίες, το εμπορικό ιαπωνικό πλοίο Tokei Maru με πλοίαρχο του οποίου το όνομα παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστο, διέσωσε την ώρα που η Σμύρνη καιγόταν από άκρη σε άκρη το Σεπτέμβριο του 1922 από την οργή των Τούρκων 825 Έλληνες και Αρμένιους.

Η εκδήλωση αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον. Όπως ανακοινώθηκε στο Δελτίο Τύπου θα απαντηθούν ερωτήματα όπως ποιο ήταν το όνομα του πλοιάρχου και ποιοί ήταν οι ναυτικοί που στάθηκαν στη γέφυρα του εμπορικού ατμόπλοιου από το ναυπηγείο του Newcastle το 1892, στο Τόκιο το 1931. Παράλληλα το κοινό θα πληροφορηθεί για τις σχέσεις Ελλάδας και Ιαπωνίας το 1922 και θα τονιστεί η σημασία της ενέργειας του πλοιάρχου, που είναι από τις ελάχιστες που κατέγραψε η ιστορία στις τραγικές στιγμές της Μικρασιατικής καταστροφής.

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή θα κλείσει με χορούς από τις Αλησμόνητες Πατρίδες – παιδικό εφηβικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΝΕΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ».

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services