Εκδήλωση: «TOKEI MARU 1922-2022: Επέτειος μνήμης των 100 χρόνων από το ταξίδι ενός ιαπωνικού πλοίου στη Σμύρνη»

Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Πρεσβεία της Ιαπωνίας, το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών διοργανώνουν υβριδική εκδήλωση με τίτλο «TOKEI MARU 1922-2022: Επέτειος μνήμης των 100 χρόνων από το ταξίδι ενός ιαπωνικού πλοίου στη Σμύρνη» που περιλαμβάνει διάλεξη της Δρ. Νανάκο Μουράτα-Σαουαγιανάγκι και προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους του Ζάχου Σαμολαδά.

Δρ. Νανάκο Μουράτα-Σαουαγιανάγκι

Η Δρ Μουράτα, Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Tόγιο του Τόκιο, ειδικεύεται στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ανατολικής Μεσογείου. Στη διάλεξη με τίτλο «Το ιαπωνικό πλοίο στη Σμύρνη το 1922: Το αφήγημα και η ιστορία» θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της πολυετούς προσωπικής της έρευνας σχετικά με το ιαπωνικό πλοίο Tokei Maru το οποίο εικάζεται ότι διέσωσε εκατοντάδες Έλληνες και Αρμένιους κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους «Tokei Maru» (2017, 20΄) – δημιουργία του Ζάχου Σαμολαδά, σκηνοθέτη/παραγωγού – βασίζεται στην έρευνα της Δρ. Μουράτα και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 30 φεστιβάλ κινηματογράφου, ενώ έχει τιμηθεί επανειλημμένως.

Ημ/νία: Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00

Διεύθυνση: Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138 με ταυτόχρονη ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση στο κανάλι της Πρεσβείας στο You Tube και στη σελίδα της στο facebook.

Εισιτήρια: Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για την είσοδο στην έκθεση «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία» απαιτείται έκδοση εισιτήριου.

Πληροφορίες
Πρεσβεία της Ιαπωνίας – Μορφωτικό τμήμα, τηλ. 210 670 9900/1
Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138: Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, 118 54 Αθήνα, τηλ. 210 345 3111

Πηγή: Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ