Ειδική συλλεκτική έκδοση γραμματοσήμων για την 120η επέτειο των Διπλωματικών Σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας

日本語

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας- Ιαπωνίας (1899-2019), τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εξέδωσαν ειδική συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων (τευχίδια 10 αυτοκόλλητων ειδικών γραμματοσήμων) και ειδική αναμνηστική σφραγίδα αφιερωμένη στην 120η επέτειο, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, τιμώντας ταυτόχρονα την επίσημη τελετή ενθρόνισης του νέου αυτοκράτορα που έλαβε χώρα στην Ιαπωνία την ίδια ημέρα.

Η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο λόγω της 120ης επετείου των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ιαπωνία. Το 1899 στην Αθήνα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Άθω Ρωμάνο και ο πληρεξούσιος Υπουργός της Πρεσβείας της Ιαπωνίας Μακίνο Νομπουάκι υπέγραψαν το Σύμφωνο Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας, ξεκινώντας τις διμερείς σχέσεις μας.

Τιμώντας την επέτειο αυτή, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προχωρούν στην κυκλοφορία Ειδικών Φιλοτελικών Προϊόντων, επισφραγίζοντας την κοινή προοπτική για ενδυνάμωση της συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες, που μέσω της μακροχρόνιας φιλίας τους, έχουν χτίσει ισχυρούς δεσμούς στους τομείς του πολιτισμού, της οικονομίας και της πολιτικής.

Ειδική αναμνηστική σφραγίδα χρησιμοποιήθηκε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού (Αιόλου 100, 1ος Όροφος), από 09:00 έως 14:30, τιμώντας ταυτόχρονα την επίσημη ενθρόνιση του νέου αυτοκράτορα που θα εορταστεί στην Ιαπωνία την ίδια ημέρα. Η δημιουργία της ειδικής αναμνηστικής σφραγίδας βασίστηκε στο επίσημο λογότυπο της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, που θα χρησιμοποιηθεί στις τιμητικές εκδηλώσεις για τον επετειακό εορτασμό. Εμπνευσμένο από τη θάλασσα ως γεωμορφολογικό χαρακτηριστικό που συνδέει τις δυο χώρες, είναι σχεδιασμένο με μπλε γραμμές σε άσπρο φόντο και απεικονίζει πολιτιστικά στοιχεία της Ιαπωνίας και της Ελλάδας – τον ανατέλλοντα ήλιο που συναντά τον αρχαίο ιωνικό κίονα.

Παράλληλα θα εκδοθούν Τευχίδια δέκα (10) Αυτοκόλλητων Γραμματοσήμων (2.500 τεμάχια). Πρόκειται για τευχίδια, τα οποία περιέχουν δέκα (10) αυτοκόλλητα Ειδικά Προσωπικά Γραμματόσημα, κλάσης πρώτης μονάδας βάρους εξωτερικού και διατίθενται προς εννέα ευρώ (9,00€) έκαστο.

Τα ειδικά φιλοτελικά προϊόντα είναι διαθέσιμα από την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, στο ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) των Ελληνικών Ταχυδρομείων καθώς και στα ακόλουθα καταστήματα:

– Κατάστημα Post Collection – Κεντρικό Φιλοτελικό Γραφείο Αθήνας (Λυκούργου 5 και Απελλού)
– Κατάστημα Post Collection Θεσσαλονίκης – Κεντρικό Κατάστημα Θεσσαλονίκης, (Βασ. Ηρακλείου 38)
– Κεντρικό Κατάστημα Πειραιά (Φίλωνος 36)
– Κεντρικό Κατάστημα Πατρών (Μαιζώνος 32)
– Ταχυδρομικά Καταστήματα του δικτύου κατόπιν αιτήσεως στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού

Επειδή τα προαναφερόμενα φιλοτελικά προϊόντα θα εκδοθούν σε περιορισμένο αριθμό, ευνόητο είναι ότι θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας των παραγγελιών.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν αποτυπώματα της Ειδικής Αναμνηστικής Σφραγίδας, θα μπορούν να αποστέλλουν ταχυδρομικώς τα αντικείμενά τους μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2019, στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού, Αιόλου 100 (1ος Όροφος), Τ.Κ. 101 88 ΑΘΗΝΑ.
Σημειώνεται ότι η ημερομηνία αποστολής θα αποδεικνύεται από το χρονολογικό σήμαντρο του Καταστήματος κατάθεσης. (Τα Φιλοτελικά αντικείμενα που δεν θα προσκομίζονται αυτοπροσώπως κατά την ημέρα της σφράγισης, πρέπει να φέρουν το ονοματεπώνυμο και την πλήρη διεύθυνση του αποστολέα για να είναι δυνατή η επιστροφή τους στους ενδιαφερόμενους).

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα