Εγκαινιάστηκε το καινούργιο στάδιο του Μισάτο, «πόλης υποδοχής της Ελλάδας» για το Τόκιο 2020

日本語

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 το καινούργιο στάδιο του Μισάτο, της πόλης υποδοχής της Ελλάδας (Host Town for Greece) που σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία έχει αναπτύξει τα δύο τελευταία χρόνια δράσεις και προγράμματα για την παρουσίαση της Ελλάδας και του Ολυμπισμού στους δημότες της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Τόκιο το 2020. Μάλιστα εξετάζεται η χρήση του σταδίου για τις προπονήσεις της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας στίβου.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Μασαάκι Κίζου, ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο κ. Διονύσης Πρωτοπαπάς (Ακόλουθος Α’), τα μέλη του Ιαπωνικού Κοινοβουλίου κα Άκικο Σάντο και κ. Χιρόμι Μιτσουμπάγιασι και άλλοι Ιάπωνες αξιωματούχοι. Παραβρέθηκε επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Japan-Greece Society κ. Σιούτζι Καουακάμι. Η τελετή ξεκίνησε με αφή Φλόγας από τον κ. Κίζου με τη συνοδεία μαθητών σχολείων της περιοχής. Μετά το πέρας της τελετής oι Ολυμπιονίκες Νομπουχάρου Ασαχάρα και Κέντζι Φουτζιμίτσου και ο Παραολυμπιονίκης Τζουν Χαρούτα παρουσίασαν στα παιδιά τα αγωνίσματά τους.

Το στάδιο το οποίο ονομάζεται “Scenario House Field Misato”, εκτός από τα αγωνίσματα στίβου, μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες ποδοσφαίρου και ράγκμπι.

Ο Δήμαρχος του Μισάτο κ. Μασαάκι Κίζου

Με την ευκαιρία των εγκαινίων, ο Δήμαρχος του Μισάτο κ. Μασαάκι Κίζου απευθύνει χαιρετισμό στο GreeceJapan.com τονίζοντας ότι θα γίνουν προσπάθειες για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων με την Ελλάδα.

Βίντεο

 

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια

 

photos: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Για την πολύ αξιόλογη συνεργασία Μισάτο-Ελλάδας μπορείτε να δείτε και τα προηγούμενα άρθρα μας

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ