Εγκαινιάστηκε στο Τόκιο η έκθεση «Ένα Ταξίδι στη Γη των Αθανάτων – Θησαυροί της Αρχαίας Ελλάδας»

Εγκαινιάστηκε την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Εθνικό Μουσείο του Τόκιο η μεγαλύτερη αρχαιολογική έκθεση που έχει παρουσιαστεί στην Ιαπωνία με εκθέματα αποκλειστικά από ελληνικά μουσεία, με τίτλο “A Journey to the Land of Immortals: Treasures of Ancient Greece” (Ένα Ταξίδι στη Γη των Αθανάτων – Θησαυροί της Αρχαίας Ελλάδας). Διοργανωτές της σημαντικής αυτής έκθεσης είναι το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο, το Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος, η εφημερίδα Asahi Shimbun,  το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK και το NHK Promotion, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Τόκιο.

photo: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Στην έκθεση παρουσιάζονται 450 εξαιρετικά έργα από Αρχαιολογικά Μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων από όλη την ελληνική επικράτεια, εκ των οποίων αρκετά εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό. Στόχος της έκθεσης είναι η χρονολογική παρουσίαση των σταθμών του ελληνικού πολιτισμού μέσα από εμβληματικά έργα τέχνης από την προϊστορική περίοδο έως την ύστερη αρχαιότητα, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο ιαπωνικό κοινό να έρθει σε επαφή με τη διαχρονία του ελληνικού πολιτισμού, τόσο στον τομέα της τέχνης όσο και στον τομέα ιδεών και ιδανικών που εξελίχθηκαν σε οικουμενικές αξίες, όπως η ιδέα της ελευθερίας και η δημοκρατία. Μέσω των εκθεμάτων παρουσιάζονται ιδέες και επιτεύγματα που εξακολουθούν να επηρεάζουν το ανθρώπινο πνεύμα και την τέχνη ακόμη και σήμερα, όπως η διαμόρφωση του αγωνιστικού πνεύματος με κορυφαία έκφρασή του τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, η φιλοσοφία και το θέατρο, η θρησκεία και οι λατρευτικές τελετουργίες.

Οι ενότητες της έκθεσης είναι:

Η αρχή του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου
Μινωϊκός Πολιτισμός
Μυκηναϊκός Πολιτισμός
Γεωμετρική και Αρχαϊκή Περίοδος
Κλασική Περίοδος
Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες
Μακεδονία
Ελληνιστική και Ρωμαϊκή Περίοδος

Στο πλαίσιο της έκθεσης έχει εκδοθεί καλαίσθητος επιστημονικός κατάλογος, ενώ διοργανώνονται δράσεις ευρείας δημοσιότητάς της στην Ιαπωνία.

Η έκθεση θα διαρκέσει στο Τόκιο μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2016 και θα συνεχισθεί στο Νομαρχιακό Μουσείο Τέχνης του Ναγκασάκι (14/10 – 11/12) και στο Μουσείο του Κόμπε (23/12/2016 – 2/4/2017).

photo: Junko Nagata © GreeceJapan.com
photo: Junko Nagata © GreeceJapan.com
photo: Junko Nagata © GreeceJapan.com

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ