Εγκαινιάστηκε η Έκθεση της Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης του Τόκιο

日本語

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 στο Τόκιο η Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής που διοργανώνει η Ένωση Ιαπωνικής Χαρακτικής με τη συνεργασία της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών. Το ιαπωνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει μέχρι την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης του Τόκιο μια περιεκτική εικόνα της Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής των τελευταίων ετών μέσα από πενήντα έργα ισάριθμων καλλιτεχνών. 

Η έκθεση για την οποία ταξίδεψαν από την Ελλάδα 14 συμμετέχοντες, είναι ο δεύτερος σταθμός του ταξιδιού της Ελληνικής Χαρακτικής στην Ιαπωνία, μετά την επιτυχημένη έκθεση τον Αύγουστο στον εκθεσιακό χώρο του Ουάσι νο Σάτο στο Χιγκάσι Τσιτσίμπου, γνωστό για την παραγωγή ιαπωνικών παραδοσιακών χαρτιών.

Στην τελετή των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό εστιατόριο Seiyoken (από τo 1876) στο Πάρκο Ουένο μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιαπωνικής Χαρακτικής κ. Τσουτόμου Κόνο και η χαράκτρια κα Αναστασία Κωνσταντάκου η οποία μετέφερε το χαιρετισμό της Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών κας Φλοράνς Χρηστάκη.

Στα εγκαίνια παρέστη ο επικεφαλής του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο, κ. Κυριάκος Άκπαπας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιαπωνικής Χαρακτικής κ. Τσουτόμου Κόνο
Η χαράκτρια κα Αναστασία Κωνσταντάκου

Στην έκθεση, την επιμέλεια της οποίας έχει η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, παρουσιάζονται τα έργα των καλλιτεχνών Αγγελόπουλου Χρήστου, Αννιτσάκη Οδυσσέα, Ανούση – Ηλία Ρένα, Αντωνιάδη Ειρήνη, Αρβανίτη Ζαχαρία, Αρφαρά Μιχάλη, Ατγουντ Τζούντυ, Βαλέρη Αντιγόνη, Βασιλάκου Αργυρή, Βογδοπούλου Καληάνθη, Γεωργά Ματίνα, Γιαννιού Αλέξανδρου, Γκάρστεα  Έλενα, Γκιούρα Σουλτάνα, Δερβίσογλου Ελένη, Δεσεκόπουλου Νίκου, Ιγγλέση Μάριον, Κατσαδιώτη Χριστόφορου, Κομπατσιάρη Μαρία, Κουμαντάκη Δήμητρα, Κρίσικο Κλέβες, Κωνσταντάκου Αναστασία, Κώτσιου Ντίνα, Μαρτ Κάτι, Μαυροδόγλου Βαλεντίνη, Μαυροειδή Βάντα, Μικρού Αναστασία, Μονογυιού Γιάννη, Ξυλά – Ξαναλάτου Ίρις,  Παντολφίνι Πίνο, Παπαδοπούλου Ναταλία, Παπαδοπούλου Σοφία, Πεζά Ψαρώνη Ευγενία, Πετροπούλου – Δημητράκη Δήμητρα, Προβατά Έλενα, Προβατίδου Μαρίνα, Σιατερλή Δήμητρα, Σινιόσογλου Αμαρυλλίς, Σταυρακαντωνάκη Νίκου, Σχοινά Μαίρη, Σχορετσανίτη Ράνια, Τουζλούκωφ Βανέσα, Τσετουλίδου Αναστασία, Τσιτσιντά Αλεξάνδρα, Τσουμάνη Αγγελίνα, Φαλκώνη Μιχαήλ, Φερεντίνου Παναγιώτη, Φράγκου Θεόδωρου, Φραγκουλίδου Ράνια και Χρηστάκη Φλοράνς.

Μαζί, Έλληνες και Ιάπωνες χαράκτες!

Tokyo Metropolitan Art Museum
8-36 Ueno-Park Taito-ku, Tokyo (Ueno Station)
LBF Citizen’s Gallery 3,4

Διάρκεια: 26 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 9:30-17:30
1 Δεκεμβρίου 09:30-15:00
Είσοδος ελεύθερη

Η έκθεση η οποία είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας συνεργασίας της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών με την Ένωση Ιαπωνικής Χαρακτικής, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας.

Φωτογραφίες: Junko Nagata © GreeceJapan.com

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα