ΕΒΕΘ: Έρευνα για την καταγραφή εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εξαγωγείς στην Ιαπωνία

eveth-logoΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, καλεί τις επιχειρήσεις-μέλη του κατόπιν της λήψης σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Διοικητικής του Επιτροπής της 02.07.2014, να συμμετάσχουν σε έρευνα για την καταγραφή απόψεων σε σχέση με τα μη δασμολογικά μέτρα που αντιμετωπίζουν στην ιαπωνική αγορά οι Έλληνες εξαγωγείς.

Η εν λόγω έρευνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ε.Ε. και της Ιαπωνίας, με στόχο την αντιμετώπιση εμπορικών θεμάτων, που αφορούν στη μείωση ή εξάλειψη δασμών και την κατάργηση, από ιαπωνικής πλευράς, μιας σειράς από μη δασμολογικά εμπόδια. Στο τέλος των διαπραγματεύσεων αναμένεται η υπογραφή της «Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου», ανάμεσα σε Ε.Ε. και Ιαπωνία, σε συνέχεια προσπαθειών που ξεκίνησαν από τις 25 Μαρτίου 2013.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, οι επιχειρήσεις – μέλη του ΕΒΕΘ καλούνται να αναφέρουν τυχόν προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, στο πλαίσιο των εμπορικών συναλλαγών τους με τη συγκεκριμένη χώρα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα μη δασμολογικά εμπόδια, συμπληρώνοντας το παρακάτω ερωτηματολόγιο και αποστέλλοντάς το στο ΕΒΕΘ, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014, στο e-mail emmanouilidis@ebeth.gr ή στο φαξ 2310 370114, αρμόδιος Γιώργος Εμμανουηλίδης, τηλ. 2310 370181.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ