Δύο χρόνια μετά, οι έρευνες συνεχίζονται

Συνεχίζονται ακόμη και σήμερα στην Ιαπωνία, ακριβώς δύο χρόνια μετά, σε καθημερινή βάση οι έρευνες για πτώματα αγνοουμένων από τότε που το θανατηφόρο τσουνάμι έσπειρε την καταστροφή, αφήνοντας χιλιάδες θύματα και μια τεράστια μάζα ερειπίων.

Τριακόσιοι πυροσβέστες χθες το πρωί έψαχναν με τις τσουγκράνες στις εκβολές του ποταμού Κιτακαμιγκάουα στο Ισινομάκι του νομού Μιγιάγκι, μία από τις πιο πληγείσες πόλεις από τον καταστρεπτικό σεισμό και το τσουνάμι του 2011.

Στο δημοτικό σχολείο της συνοικίας Οκάουα το 70% των μαθητών και δασκάλων ήταν ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα θύματα και αγνοουμένους. 74 παιδιά και 10 δάσκαλοι. Ο πατέρας μιας μαθήτριας που έχασε τη ζωή της, πυροσβέστης της πόλης και μέλος της ομάδας που συμμετείχε στις έρευνες είπε στην εφημερίδα Ασάχι: «Ένας μέλος της οικογένειάς μου έφυγε, όμως η παρουσία της γίνεται ολοένα και πιο έντονη κάθε μέρα που περνάει..».

Κάποιοι γονείς έχουν κατηγορήσει τους επιζώντες δασκάλους του δημοτικού σχολείου ότι ολιγώρησαν και έχασαν χρόνο με αποτέλεσμα το μεγάλο αριθμό των θυμάτων. Μάλιστα,  ένας από τους επιζώντες δασκάλους μη μπορώντας να αντέξει τις τύψεις και τις κατηγορίες αυτοκτόνησε.

Η πόλη Ισινομάκι είχε τον τραγικό απολογισμό των 3.000 θυμάτων. Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των θυμάτων στην συνοικία Οκάουα είναι 380 και ανάμεσά τους είναι 4 αγνοούμενα παιδιά. Οι αρχές πιστεύουν ότι ακόμα μπορούν να βρεθούν τα πτώματα τους για αυτό και συνεχίζουν ανελλιπώς τις έρευνες. Η τελευταία φορά που είχε βρεθεί πτώμα ήταν τον Ιούνιο του 2012. 

Οι πυροσβέστες τονίζουν ότι η ελπίδα των γονιών να βρουν τα πτώματα των παιδιών τους παραμένει δυνατή. Όπως χαρακτηριστικά είπαν «υπάρχει ένας πατέρας που ψάχνει μόνος του καθημερινά να βρει το πτώμα του αγνοούμενου παιδιού του».

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ