Τόκιο: Δύο Έλληνες φοιτητές στο Harvard Project for Asian & International Relations 2014

Στο φετινό Harvard Project for Asian & International Relations (HPAIR), το οποίο διοργανώθηκε στο Τόκιο μεταξύ 22-26 Αυγούστου 2014 εκπροσώπησαν την Ελλάδα οι φοιτητές Έμμα Γαβαλά και Πάρης Βεργίνης. Οι δύο Έλληνες φοιτητές επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 500 συμμετέχοντες παγκοσμίως να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη φετινή διοργάνωση, υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου του Harvard και του πανεπιστημίου του Keio.

H Έμμα Γαβαλά, απόφοιτος Οικονομικών του University of London, Royal Holloway επιλέχθηκε ως Delegate στο Corporate Leadership Panel, με θέμα την εταιρική διακυβέρνηση και την ανάπτυξη της νέας γενιάς Ασιατών ηγετών, την εξισορρόπηση των Ασιατικών επιχειρηματικών συμφερόντων με αυτά της ευρύτερης κοινωνίας και τέλος την αλληλεπίδραση μεταξύ του Ασιατικού εταιρικού και κυβερνητικού τομέα.

Ο Πάρης Βεργίνης, φοιτητής στο μεταφραστικό τμήμα του Beijing University of Language & Culture συμμετείχε στο Energy & the Environment Panel, κατά το οποίο διερευνήθηκαν περιβαλλοντικά ζητήματα που μαστίζουν την Ασία, όπως ο έλεγχος των ενεργειακών πόρων και η έλλειψη νερού, ως επακόλουθα των ραγδαίων ρυθμών ανάπτυξης στον Ασιατικό χώρο.

Και οι δύο Έλληνες εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες επιφανών προσωπικοτήτων από τον Ασιατικό και διεθνή ακαδημαϊκό και επιχειρησιακό χώρο σε θέματα όπως η οικονομική πολιτική ανάπτυξης της Ιαπωνίας, γνωστή και ως Abenomics και το κλίμα των Ασιατικών χρηματοοικονομικών αγορών. Ανάμεσα στους διεθνούς φήμης ομιλητές υπήρξαν μεταξύ άλλων οι Ichiro Fujisaki (Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Αμερική από το 2008-2012), Kevin Rudd (Τέως Πρωθυπουργός της Αυστραλίας), Hiroshi Mikitani (Chairman and CEO, Rakuten, Inc.) και Ezra F. Vogel (Henry Ford II Professor of the Social Sciences Emeritus at Harvard University.)

HPAIR-1
Στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τόκιο (22 Αυγ. 2014) – κ.Στυλιανόπουλος, Έμμα Γαβαλά, κ.Μαθιουδάκης

Την αντιπροσωπεία της χώρας μας στο Harvard Project for Asian & International Relations υποδέχτηκε η Ελληνική Διπλωματική Αποστολή στην Ιαπωνία, στα γραφεία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Επιτετραμμένο κ. Γ. Στυλιανόπουλο, συζητήθηκαν τα πλαίσια στα οποία εντάσσονται οι διπλωματικές σχέσεις της χώρας μας με την Ιαπωνία, οι οικονομικές συνθήκες που διέπουν τη συνεργασία μας και οι μελλοντικοί στόχοι και επιδιώξεις των δύο χωρών. Εξειδικευμένη περαιτέρω ενημέρωση έγινε από τον Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής αποστολής κ. Μ. Μαθιουδάκη σχετικά με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ιαπωνίας και το επενδυτικό περιβάλλον των δύο χωρών.

Greece/Cyprus International Booth at HPAIR, Keio University (24 Aυγ 2014) – Κατερίνα Γαβριηλίδου, Έμμα Γαβαλά, Πάρης Βεργίνης

Τέλος, οι φοιτητές μας ανέλαβαν τη διοργάνωση του international booth της Ελλάδας σε συνεργασία με την Κύπρια εκπρόσωπο στο HPAIR, Κατερίνα Γαβριηλίδου. Σκοπός αυτού υπήρξε η προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικός και πολιτισμικός προορισμός στην κοινότητα του Harvard Project for Asian & International Relations, προσπάθεια η οποία στέφθηκε με εξαιρετική επιτυχία και έντονο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και  ομιλητών για  τη χώρα μας.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ